Başkan Kağnıcı mesajında; “8 Mart 1857 yılında 40.000 dokuma işçisinin daha iyi çalışma koşullarına sahip olmak istemeleri ile başlayan grevde çıkan olaylar sonucu yaşanan yangında 120 kadın emekçinin can vermesi sonucu tüm Dünya’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü olarak anılmaya başlanmıştır. 1921 yılından bugüne de cennet vatanımızda emekçi kadınlarımızı 8 Mart günü anıyoruz.

Kadınımızın emeğini sadece bir güne sığdırmak mümkün değil. Hayatımızın her anında evde eş, çocuğa anne, iş yerinde emekçi ve hayat arkadaşı olarak hepimizin en büyük destekçisidir kadınlarımız. Toplumsal ve ekonomik gelişmenin üst sevilere çıkması için kadınımızı desteklemeliyiz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk de bu sebepledir ki Türk kadınına Dünya’da ilk seçme ve seçilme hakkını vermiştir. Kadın işi, erkek işi yoktur kadınlarımız her türlü işin üstesinden gelecek kudrete sahiptirler.

Karaman’ımız da iş gücünün en önemli parçası olan kadın emekçilerimiz özellikle organize sanayi bölgesinde emekleri ile ekonomimize büyük katkılar sunmaktalar. Sadece işçi olarak değil yönetici olarak da kadınlarımız geçmişten günümüze önemli bir yere sahiptirler. Kız çocuklarının okuması eğitim hayatlarını devam ettirmeleri toplumumuzun gelişmesi anlamı taşımaktadır.

Tabi ki her şey tozpembe değildir maalesef. Son yıllarda kadın cinayetleri, kadına şiddet, cinsel istismar olaylarının artması yüreklerimizi yaralayan, toplumun kanayan yarasıdır. Bilinçli, eğitimli ve sosyoekonomik şartların gelişmesi ile erkeklerimizin kadına bakışının ortak bir akılda birleşmesi sonucu, hep birlikte tüm toplum olarak bu tip olayların da üstesinden geleceğiz. Kadınımız milletimizin en önemli ayrılmaz parçasıdır. Bu kurtuluş savaşımızı düşündüğümüzde akıllarımızda canlanacaktır.

Bu duygu ve düşünceler ile bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutluyor, her ne sebeple olursa olsun bugüne kadar kaybettiğimiz bütün kadınlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.