Kağnıcı, yayınladığı mesajında: “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü yüzlerce yıllık bir mücadelenin adı ve kadınların ayrımcılığa, haksızlıklara ve adaletsizliğe karşı haykırışlarının bir simgesidir. Ancak, hala ülkemizde ve dünyada milyonlarca kadın şiddete maruz kalmakta, açlık ve yoksulluk içinde yaşamını sürdürmektedir. Kadınlar hala toplum içinde var olma mücadelesi vermektedir. Kadınlar hala dünyanın her yerinde seslerini duyurabilmek, eşit yurttaşlar olabilmek için büyük bedeller ödemektedir.

Ülkemizde de AKP iktidarı tarafından adeta “kadın düşmanı” bir anlayış ile hayata geçirilen politikalar kadınları yasalar önünde eşitmiş gibi gösterirken, onların gündelik hayatta yok sayılmalarına neden olmuştur. AKP iktidarı kadına haklarını vermek bir yana kadını aşağılayan, yok sayan anlayışın öncüsü konumuna gelmiş, bu dönemde kadın cinayetleri katlanarak artmıştır. Her gün onlarca kadın sokakta, ailede şiddete maruz kalmakta ve kadın cinayetleri ise vicdanlarımızın kara lekesi, ülkemizin yüz karası olarak karşımızda durmaktadır. Kadın anadır, kadın hayattır. Neşet Ertaş’ın da dediği gibi kadın insandır bizlerde insanoğluyuz. Hayat arkadaşımız olan, anamız olan kadınlarımızın çeşitli sebeplerle şiddete maruz kalarak, hayattan ve evlatlarından koparılmalarının önüne hep birlikte geçmeliyiz. İstanbul sözleşmesi acilen uygulanmaya başlanmalıdır. AKP artık yönetim kontrolünü kaybetmiş, iktidar koltuklarını korumanın peşindedir. Toplumsal barış sağlanmalı, milletimizin refah düzeyi artırılmalıdır ki şiddet sona ersin analar yitip gitmesin.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler özgür kadınların, özgür toplumlar yaratacağına olan inançla kadınlarımızın mücadelesine her dönemde omuz verdik ve onların bu mücadelesinin sesi olmaya, sözü olmaya gayret ettik, etmeye de devam edeceğiz. Toplumun her alanında, siyasette, ekonomide, üretimde, eğitimde yaşanan cinsiyet ayrımcılığının ve kadın cinayetlerinin son bulduğu daha çağdaş, daha özgür ve daha güçlü bir ülke olmanın özlemi ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Kadın erkek eşitliğinin fıtrata aykırı olduğunu söyleyenlere inat: YAŞASIN KADINLAR! Saygılarımla.”dedi.