“Özgürlüğün, eşitliğin ve adaletin dayanak noktası ulusal egemenliktir.’’ Mustafa Kemal Atatürk

Bugün Ulusal Egemenliğimizin,  Demokrasi ve bağımsızlık mücadelemizin 100. yılını büyük bir heyecan ve coşkuyla kutluyoruz. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutladığımız bugünde tüm dünyayı saran Kovid-19 ile milletçe mücadele etmekteyiz, konunun önemi hepimizce malumdur. Daha önceki yıllarda coşku ile kutlanan tüm milli bayramlarımız, son yıllarda sabote edilmekte ve çelenk koyma törenlerimiz dahi mülki makamlarca engellenmeye çalışılmaktadır.

Karaman Valiliği’ne yaptığımız, Koronavirüs önlemlerine harfiyen uyulacak ve sadece 5 kişi ile katılacağımız sosyal mesafeye uygun düzenlenecek olan Cumhuriyet Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakma izin talebimiz Karaman Valiliği tarafından reddedilmiştir.   ‘’Salgın hastalığın’’  bahane olmadığını çok iyi biliyoruz; oysaki milyonlarca emekçi, güvenlik kuvveti, bankacı, mali müşavir ve sağlık çalışanı vb. canları pahasına önlemlerin birçoğu alınmamışken zorunlu olarak çalıştırılmaktadır. Ülke genelinde daha çok büyükşehirlerde yarım yamalak sokağa çıkma yasaklarıyla savuşturulan ve alınması gereken önlemler Saray tarafından da itiraf edildiği üzere ekonomik sebeplerle alınmamaktadır, bu emek sömürüsü için öne sürülmektedir. Böyle bir ortamda insanlarımızın hayatı hiçe sayılırken 5 kişiyle tüm önlemlere uyularak yapılacak bir törenin engellenmesini salgın ile açıklamak mümkün değildir; bu olsa olsa Saray vesayetinin ve bunun uygulayıcılarının korkaklığının bir göstergesidir.

Bizler Karaman İl Örgütü olarak 23 Nisan ruhuna uygun şekilde ve ülkemizin içinde bulunduğu bu zor günlerde gerginlik yaratmamak adına, sadece bu bayramda geçerli olmak üzere, bu töreni gerçekleştirmeyeceğiz ama tüm kamuoyu bilmelidir ki demokrasi ve milli egemenlik vazgeçilmezimizdir. TBMM’nin gasp edilen ve kullandırılmayan yetkileri yeniden millete verilmeli, tek adam rejiminden dönülmelidir; böylece Saray’ın değil halkın idarecileri ile karşılaşma ve çalışma şansımız çoğalacaktır.

Ülkemizde birçok ilimizde bu mütevazı törenler yapılmış ve hiçbir sorun çıkmamıştır, Sayın Valimizin bu çekincesini Karaman halkı ile paylaşmasını bekliyoruz. Eğer kendisi haklıysa; ekte 22 Nisan günü yapılan törenlerin illeri ve fotoğrafları bulunmaktadır ki bu İllerimizdeki Valilerimizin bu konuda neden böyle bir karar aldıklarını kendisi sorgulayacak mıdır? Ayrıca diğer illerden aldığımız bilgilere göre protokol çelenk törenine TBMM’de grubu bulunan partilerin İl Başkanları çağrılmıştır; bu uygulama Karaman’da hangi nedenle yapılmamıştır?

‘’Büyük Atatürk, sana Anadolu’nun bütün Mustafa Kemal’leri, çocukları olarak söz veriyoruz. 100 yıl önce yaktığın egemenlik ateşini kuşaktan kuşağa yüzlerce yıl daha aynı inançla taşıyacağız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızın 100’üncü yılı kutlu olsun Türkiye’m.’’  Saygılarımla “ dedi.