Kağnıcı mesajında; “Recep ayının 27. Gecesine Miraç Gecesi denir. Miraç, göğe çıkma, yükselme anlamına gelir. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) Allah’ın huzuruna yükseldiği gecedir bu kutsal gece. Bu gece beş vakit namaz farz kılınmıştır. Ayrıca bu gece Allah peygamber efendimize insanın yaşama hakkını, şeref ve haysiyetini korumayı, toplumun huzur ve güvenini sağlamayı amaçlayan emirleri de vahyetti. Hepimiz dinimizin insanlık için emrettiklerini bu gece daha iyi anlamalıyız.

Biz Müslümanlar için çok büyük öneme sahip bu gecede ibadet etmek her birey için önemlidir. Zor bir dönemden geçen Dünya ve ülkemiz insanlığı için birlik, beraberlik içinde bütün bu sorunları aşabileceğimize inancımızın artması gereken bu kutsal gecede tüm insanlık için ibadet edelim. Covid-19 virüsü ile mücadele ettiğimiz bugünlerde hemşerilerimizin de toplu şekilde ibadet edilmemesi yönünde ki kurallara uymalarını tavsiye ediyorum.

Kandiller maneviyatıyla gönüllerimizi aydınlatır, zihinlerimizi temizler, nefsimizin yanıltıcı arzu ve isteklerinden bizleri uzaklaştırırlar. Yaratılanı yaratandan ötürü sevebilmenin manasını bizlere hissettirirler. Bu duygularla tüm İslam aleminin mübarek Miraç Kandil’ini kutluyor, tüm insanlığa huzur, barış, birlik, beraberlik, bolluk, bereket, sağlık getirmesini ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını diliyorum” dedi.