Durmaz, yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“23 Nisan 1933’te bir okulda yapılan törende dönemin Milli Eğitim Bakanı Reşit Galip tarafından öğrencilere okutulan Andımız, Cumhuriyetin 10. Yılından itibaren okullarda okutulmaya başlatılmıştır. Yıllar boyunca okullarda hep bir ağızdan, gururla okuduğumuz Andımız, Danıştay’ın aldığı karar doğrultusunda 12 Mart 2021 tarihi itibariyle okul törenlerinden resmen kaldırılmıştır.

Andımızla millî ve manevî değerlerin pekiştirilmesi, “doğruluk, çalışkanlık, küçükleri korumak, büyükleri saymak” gibi kavramların içselleştirilmesi amaçlanmaktadır. Andımız, sevgi, saygı gibi kavramların ezberlenmesinden ibaret değildir; bu kavramların içselleştirilmesi ve davranışa dönüştürülmesi amacını taşır.

Bütün bunların yanında bilinmelidir ki; Andımız, hiçbir kökeni ayrıştırmaz aksine ülke bütünlüğünü içinde vatan sevgisini, cumhuriyet ideallerini barındırır. Sevgi ve saygı kavramlarını içselleştirir.

Soruyoruz!

Bu amaç sizi neden rahatsız etmektedir?                                                               

Kaldırılmasının asıl gerekçesi nedir?

Millî Eğitim Bakanlığı, 1933’ten bu yana okullarımızda okunan Öğrenci Andı’nın bundan sonra okunmayacak olması kararından bir an önce geri dönmelidir.

Milletimizin adına karar veren makamların, “Türk’üm” ile başlayıp “Ne mutlu Türk’üm diyene!” ile biten Andımızın kaldırılmasını kabul etmesi tasvip edilemez.

Milletimizin geleceği olan gençler olarak Andımızın kaldırılmasını kabul etmiyoruz. Andımızı kaldırılanlara ve kaldırılmasına göz yumanlara en büyük cevabı önümüzdeki ilk seçimde vereceğiz.

Ne mutlu Türk’üm diyene!”