Mut Rüzgâr Enerji Santralinin hizmete açılması nedeniyle Borusan EnBW Enerji Yatırımları ve Üretim A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Acarla ve Proje Müdürü Mehmet Erdoğmuş, Vali Murat Koca’yı Makamında ziyaret etti.
 
Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette, Borusan En BW Genel Müdürü Acarla ve Proje Müdürü Mehmet Erdoğmuş, Karaman’a enerji sektöründe farklı bir ivme kazandıracak olan ve 2015 yılı Haziran ayı içerisinde hizmete giren Mersin’in Mut İlçesi Gökçetaş Köyü ile Karaman Merkez Medreselik köyü sınırları içerisinde kurulan Mut Rüzgâr Enerji Santrali hakkında bilgi verdiler.
 
Genel Müdür Mehmet Acarla ziyarette, 23 Mayıs 2015 tarihinde devreye alınan 19,8 MW’lık ilk fazı takiben 16,5 MW’lık ikinci fazı oluşturan beş türbin için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından geçici kabulün 5 Haziran 2015 tarihinde yapıldığını ifade ederek, son fazı oluşturanbeş türbinin dördü 19 Haziran 2015 ve sonuncusunun 31 Temmuz 2015 tarihinde Bakanlık geçici kabulü yapılarak tesisin tamamının devreye alındığını söyledi.
 
Tesisin toplam 16 adet Vestas V112 modeli türbinden oluştuğunu ifade eden Acarla, Mut Rüzgâr Enerji Santralinin yıllık enerji üretim beklentisi 145.000 MWolduğunu, bunun ise doğaya 6 milyon ağaca eşdeğer katkı sağlayacağını ifade etti. Borusan EnBW Enerji Genel Müdürü Mehmet Acarla faaliyete geçen tesisin devamında yatırımların süreceğini sözlerine ekledi.
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyetini belirten Vali Sayın Murat Koca; Karaman’ın, güneş enerjisi, biyogaz enerjisi ve rüzgâr enerjisiyle enerjinin başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirterek, Türkiye’de güneş enerjisi potansiyelinin en yüksek olduğu illerin başında gelen Karaman’ın, kurulan rüzgâr enerjisi sayesinde enerji çeşitliliğini artırdığını ifade etti.
 
Kurulacak her tür yenilenebilir enerji tesisinin başta bölge olmak üzere ülke ekonomisine ve doğaya sağlayacağı katkı düşünüldüğünde,  yenilenebilir enerjinin günümüz dünyasının vazgeçilmezleri arasında olduğunu ve ilimizde de yenilenebilir enerji kaynaklarından olan güneş, biyogaz ve rüzgâr enerjisi yatırımları artmaya başlayarak önemli bir ivme kazanmaya başladığını söyleyen Vali Koca, hizmete giren bu tesisin bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diledi.
 
Ziyaret fotoğraf çekimiyle sona erdi.