Mut Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı, “Kaskını Tak Hayatta Kal” etkinliğinde motosiklet sürücülerine 100 adet kask dağıttı.

İnönü Caddesi kavşağında gerçekleştirilen etkinliğe, Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Evren, İlçe Emniyet Müdürü Murat Güney ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikle ilgili bir açıklama yapan Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, “Vatandaşımız çok yoğun bir şekilde motosiklet kullanmakta. Kurallara uymaları gerekmektedir. Bundan dolayı hem şoförler odamız hem de emniyet müdürlüğümüz ile birlikte vatandaşımıza kask dağıtımı gerçekleştireceğiz. Vatandaşımız kasklarını takarak her hangi bir kaza anında can kaybı yaşanmaması konusunda çok önem arz ediyor kask. Motosiklet kullanımın yoğun olduğu ilçemizde vatandaşlarımıza motosiklet sürerken kask takmanın önemli olduğu adına kask dağıtımı geçekleştirdik. Motosiklet sürücülerinin kaza yapmalarını ve can kaybını istemiyoruz kurallara uyalım” dedi.

Mut Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Evren ise, “Nasıl vatandaş motosikletine sahip çıkıyorsa kaskına da öyle sahip çıksın” diye konuştu.

Emniyet Müdürü Murat Güney’da, “Kaskımızı trafiğe çıktığımız her zaman takalım kasksız motosikletle trafiğe çıkmayalım” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, kontrol noktasında kaskı olmayan 100 motosiklet sürücüsüne kask dağıtıldı.