Ülke gündemi ve Karaman siyasetinin konuşulduğu ziyarette Mutlu; “Doğduğum, doyduğum ve bilhassa hizmet etmekten onur duyduğum Karaman ilimizden mazlumun sesinin daha gür çıkması için Milletvekilliği adaylığına talibim. Sayın Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirine ve partimizin teveccühüne mazhar olmam durumunda; kıymetli ve aziz Karaman halkının desteğini bekliyorum.” dedi.

Karaman’ı tarihteki eski ihtişamına taşımak için aday olduğunu belirten Mutlu; "Milletime ve Karaman halkımıza şevkle ve inançla hizmet etmek amacı ile aday adaylığımı açıklamış bulunmaktayım. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere AK Partimiz Devletimizin ve Milletimizin Dünyada gür sesi ve tüm dünya mazlumlarının ümit ışığı olmuştur. Siz değerli ve kalbi güzel insanlarla el ele vererek Karaman’ımızı daha ileriye taşımak için çabalayacağım. 

Mesleğimizden Ötürü İlimizin Sorunlarını Yakından Bilmekteyiz

Karaman’ımızın Ulaşımının kolay olması, limanlara yakınlığı, deprem bölgesi olmaması gibi birçok var olan avantajını kullanarak dış sanayi yatırımlarının hızlı ve ivedi bir şekilde Karaman Organize Sanayisine gelmesinin yolunu açacağız. Çalışanlarımızın sorunlarını çok iyi biliyorum hiç merak etmesinler bu sorunlar artık mazide kötü bir anı olarak kalacak.

Karaman’ımızın elması hak ettiği değeri bulacak olup; Bin bir emekle yetiştirilen ürünler dünyanın bir çok ülkesinde raflarda olacak. Bunu da güçlü üretici birlikleri, yüksek kapasiteli yeni soğuk hava depoları ve başta hindistan olmak üzere uzak doğu ve yeni piyasalara girerek çözeceğiz.

Yine Karaman’ımız da doğan güneşin bütün ülkemize enerji olması için gerekenleri yapacağız. ilimizin ülkemizde güneş enerjisine en uygun konumda olmasını sonuna kadar kullanacağız. İlimizde tarıma elverişli olmayan tüm arazilerin güneş panelleri ile donatılarak elektirik üretmek için başta yüksek gerilim hatları olmak üzere gereken alt yapı çalışmalarının hızlı ve ivedi bir şekilde yapılmasının takipçisi olacağız.

Özellikle belirtmek isterim ki; mahalle bakkalından ekmek almak kadar kolay olacak milletin vekiline ulaşması." sözlerine yer verdi.

Ziyaret hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.