Batur, yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Saygıdeğer eğitim çalışanı arkadaşlarım, 20 Temmuz 2007 tarih ve 26588 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış 2007/21 Başbakanlık banka promosyonları ile ilgili genelge doğrultusunda yapılan promosyon görüşmeleri 8 Şubat 2021 Pazartesi günü saat 14'de, Milli Eğitim toplantı salonunda, Karaman Milli Eğitim Müdürü başkanlığındaki komisyon huzurunda, katılan bankalar arasında yapılan ihale sonucunda belirlenmiştir. Gözlemci olarak bulunduğumuz bu ihale bankalar arasında geçmiş İlgili genelge gereği yetkili sendika olarak komisyonda bulunan EBS'nin ihale üzerinde hiçbir etkisi olmamıştır. Buna rağmen çalışanın hakkı olanı, EBS kendi kazanımı gibi göstermiştir. Bu Şark kurnazlığı en hafifinden eğitim çalışanlarının aklıyla alay etmektir.

EBS eğer kazanımlar konusunda samimi ise kamuoyu önünde; memura ek zam verilmesi, sözleşmeli öğretmenliğin kaldırılması, zorunlu hizmet muafiyeti, il içi özür grubunda ilçe emri, uzman öğretmenliğin düzenlenmesi, yönetici atamalarında mülakatın kaldırılması, proje okullarında öğretmen seçiminin esaslarının belirlenmesinde birlikte hareket etmeyi teklif ediyoruz.

Değerli arkadaşlarım ihaleyi yöneten İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan'a ihaleyi kazanan Halk Bankası'na, miktarın bu seviyeye çıkmasında etkili olan Yapı Kredi Bankası yöneticilerine teşekkür ediyor, sonucun eğitim çalışanlarına hayırlı olmasını diliyoruz.”