Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi; “Vatandaşlarımızın Nevruz Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum.

Nevruz, baharın başlangıcını, tabiatın canlanmasını, bolluk ve bereketi ifade etmekte olup,  farklı kültürlerden insanları buluşturarak, dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının hâkim olduğu coşkulu bir bayram olarak ülkemizin yanı sıra Balkanlardan, Orta Asya'ya, Kafkaslardan Ortadoğu'ya kadar birçok ülkede coşku ile kutlanmaktadır.

Önemli kültürel değerlerimizden kardeşliğin ve hoşgörünün sembolü Nevruz, toplumsal barış ve kardeşliğin pekiştirilmesine katkı sağlamakla birlikte bütünleşmenin ve sevgiyle kucaklaşmanın kaynağıdır.

Farklı dil, inanç ve etnik kökene sahip vatandaşlarımızın bir arada, huzur içinde yaşadığı ülkemizde halkımız, her Nevruz bayramı ile ele ele gönül gönüle kenetlenerek, ortak duygular içinde buluşmaktadır.

Farklılıklarımız ve çeşitliliklerimiz, ortak kültür mirasımızı oluşturan zenginliğimizdir. Geçmişimizden günümüze büyük bir gururla taşıdığımız bu zenginlik, milletimizin birlik ve bütünlüğünü güçlendiren temel unsurlardan birini oluşturmaktadır. Bu bilinçle, sahip olduğumuz birikimin en iyi şekilde korunması ve yarınlara aktarılması hususunda hepimize büyük sorumluluk düşmektedir.

duygu ve düşüncelerle, başta Karamanlı hemşerilerim olmak üzere bütün vatandaşlarımızın ve müşterek kültür coğrafyamızda yaşayan tüm kardeşlerimizin Nevruz Bayramını en içten dileklerimle tebrik eder,  birlik, beraberlik, dostluk ve kardeşlik duygularının pekişmesine vesile olmasını Yüce Allah (C.C)’tan niyaz ederim.” dedi.