Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi yanında bulunan New Karaman Otel resmi açılış öncesi Karaman basını ile bir araya gelerek, otel hakkında bilgiler verildi.

Otelin Genel Müdürü İlker Gezer, otelle ilgili olarak teknik bilgiler verdi.

Gezer, 4 yıldızlı olarak hizmet veren otelde 87 adet Standart Oda, 17 adet Deluxe Oda, 1 adet KingSuit ve 1 adet engellilere özel oda bulunduğunu söyledi.

Türk ve dünya mutfaklarından seçme eşsiz yemeklerin sunulacağı Ana Restoranı, eşsiz şehir manzarası eşliğinde en seçkin alakart yemekleri alabileceğiniz Roof Restoranı, günün her saatinde taze ve sağlıklı içeceklerin ve aperatiflerin bulunduğu pastane, lobby ve teras barı ile standartların ötesinde bir hizmet verildiğini ifade eden Gezer, otelde ayrıca bin 750 metre kare bay-bayan sağlık kulübü, fitness salonları, hamam, sauna, buhar odası, masaj salonları, kapalı yüzme havuzları, jakuzi ve özel dinlenme alanlarının bulunduğunu açıkladı.

Gezer, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şirketimiz Alanözü İnşaat Şti. 2014 yılında Karaman’da kurulmuştur. Şirketimizin Karaman’daki faaliyet alanları New Karaman Otel ve bunun yanı sıra tarım sektörü üzerinedir. New Karaman Otel’de 51 kişiye istihdam sağlanmış olup, yatırımların devam etmesi ile bu sayı artış gösterecektir.

Şirketimizin Konya’daki faaliyet alanlarından biri de 10000 m2 kapalı alana sahip plastik saksı fabrikasıdır. Üretmiş olduğumuz saksılarımızı Hollanda başta olmak üzere Rusya, Bulgaristan, İsrail, Yunanistan, Belçika, Almanya, İngiltere Amerika, Kanada, Fransa, İsveç, Makedonya, İsviçre, Avusturya’ya ihracatı yapılmaktadır. Ayrıca yine aynı fabrikamızda yurt dışından gelen üretimi kendi şirketimize ait organik gübrelerimizi Türkiye’de 7 bölgedeki distribütörler aracığı ile çiftçilerimiz ile buluşturuluyoruz. Bu hizmetlerin yanı sıra eğitim alanında Konya ilimizde faaliyet gösteren bir adet kız öğrenci yurdumuz bulunmaktadır. Türkiye’deki yeni yatırımlar için AR-GE çalışmaları devam etmektedir. Konya’da 100 kişiye istihdam sağlanmış olup yatırımların devam etmesi ile bu sayı artış gösterecektir.

Yurtdışında 14 farklı kolda faaliyet gösteren bir şirketimiz mevcut olup, Avrupa’daki 5 farklı ülkede faaliyetlerimiz devam etmektedir. Avrupa’daki organik gübre sektöründe tek Türk yatırımcı şirket bizim şirketimizdir. Ayrıca farklı firmalar için fason üretim de yapılmaktadır.2020 yılı içindeki yatırım planlan arasında Amerika ve Kanada’ya gübre ihracatı yapılması ile ilgili bir projemiz vardır ve faaliyete geçirilecektir. Bunların dışında Dünya çapında yapılması planlanan yatırımlar için AR-GE çalışmalarımız devem etmektedir. Yeni projelerimiz de hayat geçtikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. "

Toplantı sonrasında otel basın mensuplarına gezdirildi.