Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin talepleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının iştirakı ile 14/12/2017 tarihinde gerçekleştirilen "Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP)" imzalandı.

Protokol ile İŞKUR ve TOBB arasında iş gücü piyasasının talep ettiği niteliklerde işgücünün yetiştirilmesi için kamu-özel sektör işbirliğinde pratik ve teorik eğitimlerin birleştirilmesi içerecek şekilde mesleki eğitimlerin düzenlenmesi amaçlanmakta.

Karaman'da da MEGİP'i Karaman Ticaret ve Sanayi Odası ve İŞKUR İl Müdürlüğü MEGİP çalışma grubu olarak işgücü piyasasını talep ettiği niteliklerde işgücünün yetiştirilmesi için kamu-özel sektör işbirliği yaparak, Karaman'da oda üyesi olsun olmasın tüm esnaf ve ticaret yapan tacirleri, imalat sektöründe hizmet veren imalatçıları, hizmet sektöründe çalışanları kapsayan bu proje ile ülkemizin istihdam konusunda kanayan yarasına çare olmaya yardımcı olacak.

Proje kapsamında kursiyerlere ücret ödenecek. Kurslarda başarı sağlayan kursiyerler işyerinde istihdam garantisi altında çalışmaya başlayarak hem işyerine katkı sağlayacak hem de ülke ekonomisine katma değer kazandıracak.  Ülkemizdeki niteliksiz ara eleman ihtiyacının bu projeyle karşılanması amaçlanmakta. Ayrıca bu proje kapsamında kursiyerleri istihdam eden işyerleri İŞKUR'un verdiği tüm teşviklerden yararlanabilecek.