Milli Türk Talebe Birliği Karaman Temsilciliği bir dizi açıklama ve isteklerde bulundu. Birlik adına basın açıklamasında bulunan İl Temsilcisi Davut Yıldırım;
“Bugün burada zaten bir çok STK’nın protesto ettiği yılbaşı eğlencelerine ve Hıristiyan adeti olan Noel kutlamalarına tepki vermek için değil, bu sıkıntının çözümüne öneri sunmak için toplandık.

Normalde diğer günlerden hiçbir farkı olmayan yılbaşı, sadece miladi takvimde bir yılın bitip başka bir yılın başladığı gündür. İnsanların bu günde normalde yapamadıkları eğlenceleri yapmalarının nedeni milli ve manevi değerlerinden uzaklaşmış olmasıdır. Unutulmamalıdır ki kalpler çılgınca eğlencelerle değil ancak Allah’ı anmakla tatmin olur. Bedeli ne olursa olsun Müslümanca yaşamanın haysiyetine talibiz. Müslümanca yaşamanın tek yolu ise, dinimizin kutsal kitabı olan Kur’an ı anlamaktan geçer. Bu sebeple gerek üniversitelerimizde gerekse üniversite öğrencilerinin barınmasına olanak sağlayan Kredi Yurtlar Kurumunda, hukuki olarak reşit olmuş kendi kararlarını kendileri alabilen üniversite öğrencilerine istedikleri halinde Kur’anı Kerim, Siyer-i Nebi, İlmihal gibi her Müslümanın inancının temelini oluşturan bu bilimlerin öğrenilmesi için kurslar, dersler ve konferanslarla imkan sağlanmalıdır.




Kırk ilde şubesi bulunan Türkiye’nin en köklü öğrenci teşkilatı Milli Türk Talebe Birliği olarak Gençlik ve Spor Bakanlığından isteğimiz, Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda en kısa sürede Kuran-ı Kerim, Siyer-i Nebi ve İlmihal dersleri başlatılmasıdır.

Üniversitelerimizden talebimiz ize, diğer seçmeli derslerin yanında Kuran-ı Kerim, Siyer-i Nebi ve İlmihal derslerinin de seçmeli olarak konulmasıdır.


Milli Piyango adı altında devlet eliyle kumar oynatılan ülkemizde, anayasal hak olan din öğrenimi imkanı üniversite öğrencilerine devlet eliyle sunulmasıdır,''dedi.