Seminere İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Özçalık, Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Uğur Erkan, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İbrahim Erkol, Karaman Belediyesi Hukuk İşleri Müdürü Mehmet Tekin, Karaman Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ali Seçkin Başpınar, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, Delegeler, Köy ve Belde Muhtarları ve Çiftçiler katıldı.

Yoğun katılımın gözlendiği Seminerde söz alan Karaman Ziraat odası Başkanı Recep Muğlu; Nohut üretiminin önemine değinerek, geçtiğimiz yıllarda nohut rekoltesinin düşük, Pazar fiyatının yüksek olmasına istinaden, özellikle sulamaya elverişli olmayan dağlık bölgelerimizdeki köylerimiz de Nohut Üretiminin teşvik edilmesi, sorunların giderilmesi amacıyla birtakım çalışmaların devam ettiğini, ilerleyen günlerde de Nohut Yetiştiriciliği ile ilgili çalışmaların hızlandırılarak devam edeceğini vurgulayarak, toplantının hayırlara vesile olması temennisiyle konuşmacı, katılımcı ve değerli çiftçilerimize teşekkür etti.

Seminere Konuşmacı olarak katılan Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden Dr.Hüseyin Özçelik ve Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden Dr. Durdane Mart slayt eşliğinde konuşmalarını yaptı. Seminerin son bölümünde soru cevap bölümüne geçilerek çiftçilerin sorularını yanıtladılar.

Karaman Ziraat Odası, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanlarına, konuşmacılara ve yoğun katılımlarından dolayı çiftçilere teşekkür etti.