Karaman’da 2015 yılında hizmete açılan Hacıcelal Mahallesi, İbrahim Hakkı Konyalı Caddesi üst geçidinin trafik kazalarına davetiye çıkardığı gerekçesi ile Mehmet Emin Güven isimli vatandaş şikayet dilekçesi yazdı. Dilekçeyi gerekli mercilere sunmadan önce cadde üzerinde bekleyip, kırmızı ışık yandığında sürücülere gerekli açıklamayı yaparak, vatandaşın da imzasını topladı.

Tek tek şahısların imzalarını alarak, sıra numarası verip, daha sonra bu toplanan imzaları yazdığı dilekçeye ek olarak sunacağını ifade eden Mehmet Emin Güven, “Vatandaşlarımız onlarca imza atmak isterim diyor fakat bir imza topluyorum. Vatandaşlarımız çok şikayetçi, hizmetin memnuniyetinden ziyade tepkilerini dile getiriyorlar. Böyle bir köprüye devlet nasıl izin vermiş diye halkımız tepkilerini sunuyor. Köprüden memnun kalanı hiç görmedim.” dedi.

“ULAŞTIRMA BAKANLIĞI VE CUMHURBAŞKANLIĞINA SUNACAĞIM”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığına dilekçeyi sunacağını söyleyen Güven şunları aktardı;

“Bu dilekçeye imzayı, gelip geçerken sürekli büyük ve diğer araçların sıkışık geçtiği, geçmekte zorluk çektiği için topladım. Kış günleri ise köprünün dik olduğu için kazalara sebep oluyor. Köprünün üzerine bir yaya geçidi koymuşlar bir kişi zor geçiyor. Bu yüzden mevcuttaki köprünün yıkılmadan 3 metre kadar genişleterekten hem gidiş gelişin rahatlatacağını hem de yayalarında rahatlıkla geçmesi için Ulaştırma Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığına bir dilekçe sunacağım.”