Edebiyat Fakültesi İlk Sırada

Üniversitede en fazla kitap alan akademik birim, 6 bin 027 kitap ile Edebiyat Fakültesi oldu. Edebiyat Fakültesini 2 bin 839 kitap ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) izlerken Mühendislik Fakültesi ise 1509 kitap ile üçüncü sırada yer aldı.

Öğrenciler 18 bin 342 Kitap Okudu

KMÜ öğrencileri 2018 yılında toplamda 18 bin 342 kitap okudu. Üniversitenin akademik personeli 1529 kitap alırken idari personel ise 1329 kitap okudu.

2018 yılı verilerine göre akademik personel arasında 59 kitap okuyarak zirvede yer alan isim İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Araştırma Görevlisi Özgür Bayraktar oldu. Edebiyat Fakültesinden Araştırma Görevlisi Sertaç Bayraktar 56 kitap ile ikinci ve Eğitim Fakültesinden Dr. Ögr. Üyesi Abdullah Selvitopu 53 kitap ile üçüncü oldu.

İdari personel arasında en çok kitap okuyan, 47 kitap ile Sağlık Bilimleri Fakültesinden Âdem Gümüş oldu. Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığından Orhan Girgin 40 kitap ile ikinci olurken Rektörlük Özel Kalem personeli Hatice Nadas ise 30 kitap ile üçüncü sırada yer aldı.

Öğrenciler arasında ise Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencisi Serkan Yılmaz 54 kitap ile birincilik ipini göğüsledi. Sosyal Bilimler Enstitüsü Öğrencisi Hakan Yerli 49 kitap ile ikinci olurken yine Sosyal Bilimler Enstitüsü Öğrencisi Seda Gürcan 48 kitap ile üçüncü oldu.

KMÜ’de En Çok Okunan Kitaplar

KMÜ’de 2018 yılında en çok ödünç alınan ilk üç kitap sıralamasında ise Hasan Yılmaz’ın ‘Gençler Bu Kitap Sizin İçin’ birinci, Grigory Petrov’un ‘Beyaz Zambaklar Ülkesinde’ ikinci Mehmet Rauf’un ‘Eylül’ isimli kitabı üçüncü oldu.