Diyanet İşleri Başkanlığı’nın "Gençliğe Değer" Projesi kapsamında din görevlilerince ulaşılan öğrencilerin tatil dönemlerini değerlendirmek, bilgi, ahlak ve birlikte yaşama kültürü ile yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla Gençlik Spor Bakanlığı (GSB) ile işbirliği içerisinde yine GSB'ye bağlı olan Mersin Mehmet Akif Ersoy Gençlik Kampında düzenlenen yaz kampına katılmak üzere ilimizden 12-14 yaş aralığında yer alan kız/erkek 40'ar öğrenci kampa gönderildi.

05-10 Temmuz 2021 tarihleri arasında kamp programını tamamlayarak dönen kız öğrencilerin ardından bugün ilimiz Sultan Ahmet Hüseyin Mehmet Çavaş Kur'an Kursu önünden erkek öğrenciler 12-17 Temmuz 2021 tarihleri arasında kampa katılmak üzere İl Müftüsü Faruk Gürbüz’ün katılımıyla uğurlandı.

İl Müftüsü GÜRBÜZ gençlere hitaben yaptığı konuşmada:

"Şüphesiz gençlerin yaşadıkları topluma ve insanlığa katkı sağlayan, mutlu ve sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri, onlarla nitelikli zaman geçirilmesine, hayatın içinde doğal bir öğrenme süreci oluşturulmasına bağlıdır. Bu nedenle Başkanlığımız, milletimizin gelecekteki teminatı olan siz gençler için çeşitli programlar düzenlemektedir. Yaz kampı programı da bunlardan biridir. Fiziksel egzersizler, oyun ile macera deneyimlerine katılma imkânının yanında maneviyat istasyonlarında güzel ahlaki vasıflar ve erdemli davranış kuralları öğrenerek insanlarla iyi ilişkiler kurabilme, kendini geliştirme becerisi kazanma gibi eğlenceli öğrenme etkinliklerine diğer illerden gelen gençlerle birlikte katılacaksınız. İlimizi temsilen siz gençleri yolcu ediyoruz, yolunuz açık olsun." dedi.

Aralarında hafızlık eğitimine devam eden gençlerin de bulunduğu grup, Kur'an Kursu Öğreticisi Halil Yeşildal rehberliğinde velilerin katılımıyla yolcu edildi.