İçişleri Bakanlığınca, tüm illerde kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermeye dikkati çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla “Önce Yaya” uygulaması yapıldı.

Piri Reis İlköğretim okulunda düzenlenen programda ilkokul öğrencileri “Öncelik hayatın öncelik yayanın”, “Unutma! Sevdiklerinde yaya yolunda” ve “İlk geçiş hakkı yayanındır” yazılı pankartları taşıdılar. Öğrenciler, etkinlik kapsamında Karaman Valisi Tuncay Akkoyun ile birlikte yaya geçidini kullanarak yolun karşısına geçtiler. Burada öğrencilere boyama kitabı hediye eden Akkoyun, trafik kuralları hakkında da miniklere nasihatlerde bulundu.

“SÜRÜCÜLERİN BU KONUDA HASSAS OLMALARINI İSTİYORUZ”

Yapılan farkındalık etkinliğiyle ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulunan Akkoyun, “2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununda 2018 yılında yapılan bir değişiklik ile yaya ve okul geçitlerinin bulunduğu yerlerde sürücülerimiz, bu yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak zorundalar ve hatta bu geçitlerimizde geçmek için bekleyen yayalara ilk geçiş hakkını vermek zorundalar. Okulların önlerinde bulunan yaya ve okul geçitlerinde sürücülerimizin daha dikkatli, daha yavaş ve hatta öğrencilerimize kolaylık sağlayarak ilk geçiş hakkını onlara vermelerini, bu konuda daha hassas olmalarını istiyoruz. Bu anlamda öğrencilerimizle birlikte hem farkındalık oluşturmak hem de vatandaşlarımızı ve özellikle sürücülerimizi bilinçlendirmek amacıyla Piri Reis İlköğretim okulunun önünde öğrencilerimizle birlikte yaya geçidinden geçtik. Karaman’ın bütün okullarında yavrularımız yaya geçitlerine yaklaştıklarında ve yürüdüklerinde sürücülerimiz öncellik versinler. Bu anlamda bütün vatandaşlarımızdan bütün sürücülerimizden hassasiyet göstermelerini bekliyoruz" dedi. 

Düzenlenen farkındalık etkinliğine, Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çetinkaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Yener Terlemez, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, AFAD İl Müdürü Şerife Han, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.