Karaman'da 45 e yakın sivil toplum kuruluşu birleşerek sivil toplum platformu oluşturdu. Platform zorlu kış şartlarında karamandan Suriye ye insanlık kar altında kalmasın adlı yardım kampanyası başlattı. Yardım kampanyasında Karaman'lı yardım severlerin getirdikleri malzemeler savaştan kaçarak karamana gelmiş Suriyeliler tarafından gönüllü olarak taşınıyor öğrenciler tarafından da tasnif yapılarak paketleniyor.

Karaman'da aktekke meydanında başlatılan suriyeye yardım kampanyası yeni bir boyut kazandı. Meydan da bulunan büroda toplanan malzemeleri artık büronun almaması nedeniyle malzemeler ayrı bir depoya taşınmaya başlandı. Taşıma işlemini ise karamanda bulunan Suriyeli vatandaşlar üstlendi. Suriyeli vatandaşların depoya getirdikleri malzemeleri karaman Anadolu imam hatip öğrencileri tek tek ayırarak tasnifleyip paketliyor. Öğrencilerin oluşturduğu 15 20 kişilik gruplar her gün geliyor ve suriye gidecek olan yardım malzemelerini tasnifliyor. Toplanan malzemeler ise Cuma günü Suriye ye doğru yola çıkacak.

Karaman Memur-Sen il temsilcisi Yunus Özdemir ise " Sivil Toplum platformu olarak biz 2 ve 15 aralık arasında Suriye de ki kardeşlerimizin dramına biliyorsunuz orada hala iç savaş devam ediyor. Onlara destek vermek adına böyle bir kampanya başlattık. İnsanlık kar altında kalmasın kampanyamızın başlığını bu şekilde oluşturduk Karamanda ve bütün sivil toplum örgütlerinin büyük desteğini aldık. Şu anda bunun artık 2. Haftasını dolduruyoruz. Bugünden itibaren tasnif işlemlerine başlıyoruz. Yoğun bir katılım var. Gerçekten karaman halkının duyarlılığı net olarak kendisini gösteriyor. Çığ gibi büyüyor hamd olsun. Gelen yardım malzemeleri. Tabi biz ağırlıklı olarak un çocuk bezi ve maması konserve hazır tüketilebilecek malzemeler olarak gıda ihtiyaçlarını görmeye çalışıyoruz. Ulaştırmak istediğimiz öncelikli ulaştırmak istediğimiz bunlar. Malzeme giyim noktasında kışlık giyecek, ayakkabı battaniye gibi şu anda yoğun bir katılım var. Destek var. Onların tasnif işlemlerini şu anda yapıyoruz. Bizim maksadımız burada karamanda duyarlı olan kardeşlerimiz ben Suriye de ki kardeşlerimizin yada dünyanın herhangi bir yerinde yaşayan Müslüman kardeşlerimizin dramına problemine ortak olmak istiyorum onlara yardım etmek istiyorum onlara ulaşabilme noktasında bana nasıl bir kaynak sağlanabilir nasıl bir koridor açılabilir düşüncesine sahip olan kardeşlerimiz varsa biz karamanda onara bu imkanı sunduk. İşte efendim unundan konservesinden yine giyimine varıncaya deyin bunların toplamasını yapıp Allah nasip ederse Perşembe cumadan itibaren de yükleme işlemlerini yapıp direk Suriye ye kendi elimizle inşallah ayini yapıyoruz tabi bu yardımları. Ulaştırmaya çalışıyoruz. Kendi elimizle Suriye de ki kardeşlerimizin yaşadıkları bu mağduriyete özellikle kış şartlarının da bastırmasıyla beraber daha da büyük sıkıntılar yaşanacağını düşünüyoruz. Şu anda çünkü aldığımız haberler gerçekten onların büyük bir dram büyük bir sıkıntı içerisinde olduklarını gösteriyor. Bugün kız imam hatibin öğrencileri sağ olsunlar bize yoğun bir destek verdiler. Özellikle tasnif noktasında. Gördüğünüz gibi kardeşlerimiz şu anda onların tasnifini yapıyorlar." Dedi.