Öğrencileri bilinçlendirmek amacıyla hayata geçirilen "Okullarda Gıda Güvenilirliği ve Gıda İsrafı" konulu proje kapsamında Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından eğitim seminerleri düzenleniyor.

2022 yılı içerisinde Karaman’da eğitim gören binin üzerinde öğrenciye ulaşma hedefiyle başlatılan eğitim çalışmalarının ilki 15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Ortaokulu ve Şehit Muhammed Ali Mevlüd Dündar Ortaokulunda başladı. Eğitim faaliyetlerinde geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza müdürlük personelleri tarafından gıda güvenliğinin temel ilkelerini ve gıda israfı konuları anlatıldı.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada ise: “Gıda güvenilirliğini okullardan başlayarak tüm tüketicilere anlatmak, öğretmeye çalışmak öncelikli hedefimizdir. Unutulmamalıdır ki bilinçli tüketici ülkemiz ticaret ve sanayisinin gelişmesi için gereklidir. Bilinçli tüketici, mal ve hizmet sağlayan kişi ve kuruluşları bir nevi denetimden geçirerek nitelikli malların üretilmesine katkıda bulunmaktadır” ifadelerine yer verildi.