Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl meslek liselerinde uygulanmaya konulan “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi” ile meslek lisesi öğrencileri, mahalle muhtarları ile işbirliği yaparak proje kapsamında muhtarlarca belirlenen yaşlıları evinde ziyaret etti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ve öğrencilerde milli, manevi ve ahlaki değerleri geliştirmek, yardımlaşma, birlik ve beraberlik duygularını güçlendirmek amacıyla ‘Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor’ projesi kapsamında yaşlılarımıza incitilmeden, kalplerini kırmadan yardım edilmesi, hayata tutunmalarına katkıda bulunulması amacıyla Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Temizel - Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ayrancı Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Kazımkarabekir Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri aileleri ziyaret etti.

Ziyarette tarihi geçmiş ilaçlar öğrenciler tarafından kontrol edilerek imha edildi. Telefon dolandırıcılığına karşı bilgilendirilen yaşlı ailelere, e-devlet uygulamaları, güvenli internet kullanımı konusunda bilgilendirme yapıldı.

Küçük ev temizliğinin de yapıldığı ziyarette belirli periyodlarda aileler ziyaret edilecek yaşamlarını kolaylaştırmak için öğrenciler tarafından yardımcı olunacak.

Projeyle öğrenciler sahip oldukları millî, manevî, ahlaki, insanî ve kültürel değerleri geliştirmelerini, yardımlaşma, ihtiyaç sahibine yardım etme, kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularının güçlendirilmesi, hoşgörüye, saygıya, sevgiye, mesleğe ve sanata duyarlı tutum ve davranışa sahip, başarılı bireyler olarak yetişmeleri amaçlanıyor.

Ayrıca toplumda kalıcı gönül köprüleri kurmaları, sosyal becerilerinin ve kendilerine olan güvenlerinin geliştirilmesi, sosyal ve kültürel alanda okulunu temsil etme bilinci kazandırılmasının hedeflendiği proje kapsamında öğrencilerin ders dışı zamanlarını verimli geçirmelerinin sağlanması, okula olan aidiyet duygularının güçlendirilmesi, gerçek hayatta iş başı eğitimleri ile mesleki becerinin geliştirilmesine de katkı sağlayacak.