Uzun bir aradan sonra okula merhaba diyen İstiklal Ortaokulu öğrencilerine Cihannüma Karaman İl Temsilciliği tarafından Orhan Buyruk’un yazmış olduğu “Merhaba Kudüs” adlı kitap hediye edildi.

Cihannüma Karaman İl Temsilcisi ve Karaman Kudüs Platformu sözcüsü Cahit Suci, geçen hafta ilkokul öğrencilerine 11 parçalık Kudüs ve Mescid-i Aksa konulu hikaye ve boyama kitabı dağıttıklarını ifade etti. Bu haftada uzun bir aradan sonra okula merhaba diyen ortaokul öğrencilerini “Merhaba Kudüs” adlı kitabı ile karşıladıklarını belirten Suci: “Bu faaliyetimizde maksat, Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın çocuklarımızın anlam dünyasında yer etmesini sağlamak ve diğer taraftan da çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırmak.

Dernek olarak amacımız Karaman’daki bütün ilkokul ve ortaokul öğrencilerine bu kitapları bizzat kendilerine ya da okulların kütüphanelerine kazandırmak istiyoruz. Kudüs ve Mescid-i Aksa sadece Filistin’de yaşayan Müslümanların değil dünyanın neresinde olursa olsun yaşayan bütün Müslümanların en temel meselesidir. Ve bugün Kudüs ve Mescid-i Aksa işgal altındadır. Hz. Ömer’in, Selahaddin Eyyubi’nin ve Yavuz Sultan Selim Han’ın emaneti olan Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı Türkiye’deki Müslümanlar olarak asla yalnız bırakmayacağız ” dedi.

Kitap dağıtımına Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, İHH İl Temsilcisi Raşit Bayrak, Cihannüma Karaman İl Temsilcisi Cahit Suci ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.