İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinlikleri çerçevesinde ilk olarak okul yöneticileri ve öğretmenlerle birlikte öğretmenevinden Cumhuriyet Parkı’na kadar bayraklar eşliğinde yürüdü. 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk koyuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi.

Etkinlikler kapsamında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi 15 Temmuz Konferans Salonu’nda kutlama programına gerçekleştirildi. Kutlama programı öncesinde Karaman Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan öğretmen konulu resim sergisi protokol üyeleri tarafından gezildi. Sergi sonrasında kutlama programına geçildi. Programa, Karaman Valisi Tuncay Akkoyun ve protokol üyeleri ile okul yöneticileri, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

İstiklal Marşımızın okunması sonrasında İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan tarafından günün anlam ve önemine dair açış konuşması yapıldı. Konuşmasında, medeniyetlerin diriliş ve yükseliş dönemlerinin öğretmenler sayesinde gerçekleştirildiğinin altını çizen Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, bireylerin ve toplumların gelişiminde öğretmenin rolünün çok önemli olduğunu dile getirdi.

İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’ın ardından bir konuşma yapan Vali Tuncay Akkoyun, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle öğretmenlerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tuncay Akkoyun, “Gayretle, özveriyle aydınlık yarınlarımızı inşa eden maarif neferlerimiz siz kıymetli öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle tebrik ediyorum. Sözlerimin başında hain terör örgütü tarafından Gaziantep’in Karkamış ilçesine gerçekleştirilen menfur terör saldırısında Şehit olan Ayşenur Alkan öğretmenimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Düzce Gölyaka’da meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten ve hainlerin saldırılarından korusun.” dedi.

Öğretmenlerin Peygamber mesleğini icra ettiğini söyleyen Vali Akkoyun, “Öğretmenliğin kutsiyetine yakışır yaşantınız ile evlatlarımıza örnek olan siz kıymetli öğretmenlerimiz, öğrencileri bilgi ile süslemenizin yanı sıra onları doğruluk, adalet, merhamet, hoşgörü ve marifet gibi erdemlerle de kuşatmaktasınız. Vatanına bağlı, bayrağına âşık, istiklâli ve mukaddesatı için her türlü fedakârlığı yapmaya hazır bu aziz şehrin evlatlarına yaptığınız rehberlik ve öğrettiğiniz her bir harf her bir kelime çok ama çok kıymetlidir.” şeklinde konuştu.

Program adaylığı kalkan öğretmenlerin yemin töreniyle devam etti. Yeni başlayan öğretmenler adına konuşmayı Mümine Hatun Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Cansu Müşerref Uyar yaptı. Yapılan konuşmalar sonrasında Vali Tuncay Akkoyun tarafından emekli öğretmenlere hizmet şeref ve teşekkür belgeleri verildi.

Karaman Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin seslendirdiği müzik dinletisi ile devam eden kutlama programı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve sportif faaliyetlerde dereceye girenlere Vali Akkoyun ve il protokolü tarafından ödüllerin verilmesinin ardından sona erdi.