Karaman’ın Taşkale Köyünden olan öğretmen yazar İsmail Yıldırım, gençleri daha çok kitap okumaya davet ederek bizzat kendi yazmış olduğu “Kızıllar Kültürü” ve “Bir Öğretmenin Hikayesi” adlı kitaplar hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu.

İlk olarak Taşkale’nin kültürünü yazıya döktüğü “Kızıllar Kültürü” adlı kitap hakkında bilgiler veren Yıldırım; “ilk kitabım olan Kızıllar Kültürü adlı eserimi 2017 yılında çıkardım. Amacım Kızıllar Kültürünü yazılı bir şekilde tanıtmaktı. Kızıllar Kültürü deyince akıla yabancı gelmesi “Kızıllar” Taşkale Köyü’nün eski ismidir. Çünkü bizim Taşkale’de sözlü kültür yaygındır, yazılı kültür günümüze kadar pek yazılmamıştır. “Kızıllar Kültürü” isimli kitabım ile birlikte ben ilk defa sözlü kültürü yazılı hale dönüştürdüm. Böylece kültürümüzün unutulmaması, nesilden nesile aktarılması ve yaşatılabilmesi için ilk kitabım olan “Kızıllar Kültürü”nü yazdım” dedi.

Daha sonra kendi hayatından yola çıkarak bir öğretmenin yaşadığı zorlukları dile getirdiği “Bir Öğretmenin Hikayesi” adlı eseri hakkında bilgiler aktaran Yıldırım; “ikinci kitabımı da 2020 yılında kendi hayatım üzerinden yola çıkarak öğretmenlerin çektiği sıkıntıları, Taşkale’nin kültürünü ete kemiğe büründürebilmek için, orada yetişmiş bir insanın, öğretmen arkadaşların yaşantılarını anlatmaya çalıştım.  İvriz Öğretmen Okulunu, Atatürk’ün kurduğu halk evlerinin Taşkale’nin kültürüne etkilerini yaşantım üzerinden öğretmenlerin yaşadığı sıkıntıyı daha iyi anlatılması için böyle bir kitap yazdım” dedi.

Verdiği bilgilerin ardından gençleri daha çok kitap okumaya davet ettiğini dile getiren öğretmen yazar İsmail Yıldırım, gazetemiz yetkilisine 2020 yılında çıkardığı “Bir Öğretmenin Hikayesi” adlı kitabı hediye etti.