Öğretmenler günü için Ermenek ilçesinde ilk tören, Hükümet Meydanında Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk konulmasıyla başladı.

Kutlama programına saat 10:00’da Ahmet Keleşoğlu Kültür merkezinde Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması ile devam edildi.

Ermenek Uysal Hasan Kalan Fen Lisesi tarafından hazırlanan program dâhilinde seremoni gösterileri, şiirlerin okunması, ölümsüz öğretmenler adlı dramatizasyon gösterisi, öğretmenler korosu ve emekli öğretmen Pervin Bademci’nin ‘’Ben Öğretmen Olmak İstiyorum’’ adlı şiiri büyük beğeni topladı.

Program Emekli Öğretmen Hasan Toslak hizmet ve şeref belgesinin verilmesi ve 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla geçtiğimiz günlerde vefat eden Mustafa Uğur anısına düzenlenen masa tenisi turnuvasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Programa Ermenek Kaymakamı, Ermenek Belediye Başkanı, Cumhuriyet Başsavcısı, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı ile İlçe Siyasi Parti Başkanları, Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Daire Amirleri, Öğretmen ve Öğrenciler katıldı.