İl Millî Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, merkez ve merkeze bağlı okul ve kurumların müdürleri ile Valilik Toplantı Salonunda biraya gelerek 2012-2013 eğitim-öğretim yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu; yeni eğitim yılındaki hedeflerini anlattı.
Toplantı İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu başkanlığında Eğitim Denetmenleri Başkanı A.Saim Durgun, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve il merkezindeki okul müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu konuşmasına tüm eğitim çalışanlarına yaptıkları çalışmalardan ve gösterdikleri fedakarlıklardan dolayı teşekkür ederek başladı.Sultanoğlu konuşmasının devamında "Başarılı bir eğitim öğretim dönemi geçirdik. Bu başarı bulunduğumuz noktayı yeterli gördüğümüz anlamına gelmez. Başarı varış noktası olmayan bir yolculuktur. Nerede olursak olalım elimizdekilerle yapabileceğimizin en iyisini yapmalıyız. Başarıda esas olan kendimizi, okulumuzu bulunduğumuz konumdan daha ileriye taşımaktır.” şeklinde konuştu.

Okul müdürlerinin kendilerini geliştirmelerini isteyen Sultanoğlu: “Okul müdürlerimiz çalışma alanlarında farklılıklar ortaya koymalı. Bir yönetici göreve başladığında o kurumda fark hissedilmeli. Rutin işleyişi devam ettirmek yeterli değildir. Yönetici çalıştığı yere bir değer katmalı, orayı geliştirmeli. Tabi bu gelişmeleri sağlayabilmesi için yöneticinin kendini iyi yetiştirmiş ve yeni gelişmeleri takip ediyor olması gerekir. İlimiz eğitim liderleri olan okul müdürlerimiz öğretmenlerimize, öğrencilerimize yol gösterici olmalı.” dedi.

Sultanoğlu konuşmasında hiçbir öğrencinin feda edilemeyeceğini belirterek; “Her öğrenci bizim için değerlidir, feda edilemez. Öğrencilerimizi bir pazıl gibi düşünelim. Her bir parçanın ayrı bir önemi ve yeri vardır. Öğrencilerin kendini tanıması, yeteneklerini keşfetmesi bu yeteneklerini hayatında doğru ve faydalı bir şekilde kullanmasını sağlamalıyız. Onları toplumsal ve evrensel değerlerle donanmış ve bu değerleri yaşam biçimi haline getirmiş bireyler olarak yetiştirmeye önem vermeliyiz.” dedi.Gelecek yıl yapılacak olan projeler hakkında bilgi veren Sultanoğlu; Önceki yıllarda yapılmış olan kitap okuma çalışmalarını gelecek yıl daha da geliştirip etkili bir kitap okuma projesi olarak il genelinde uygulayacaklarını bildirdi.

Tercih döneminin yaklaştığını belirten Sultanoğlu; Öğrencilerin rehber öğretmenlerine danışarak tercihte bulunmalarının faydalı olacağını, bu konuda Rehberlik Araştırma Merkezinden de yardın alabileceklerini belirtti.

Toplantıda 2012-2013 eğitim öğretim döneminin verileri değerlendirildi. Daha sonra okulların sosyal, kültürel, sportif faaliyetleri, projeler, okullarda çıkarılan dergi, gazete sayısı, okunan kitap sayısı, SBS ve LYS’de akademik başarı, branş bazında öğretmenlerin başarılarına yönelik hedefler belirlendi.

Toplantı okul müdürlerinin görüş ve önerilerinin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.