Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı çalışma kapsamında ilimiz genelindeki okul ve eğitim kurumlarında koronavirüse karşı koruma tedbirleri çerçevesinde dezenfekte çalışmaları yapılıyor.

Okullardaki tüm sınıflar, sıralar, tutma kolları, pencere kolları, korkuluklar ve elle temas edilecek tüm noktalar püskürtme yöntemiyle ve fiziki olarak dezenfekte ediliyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığının eş zamanlı başlattığı hijyen çalışması kapsamında il genelindeki okulların dezenfekte çalışmalarına başlandığını belirtti. Solunum yollarını etkileyen salgınlara karşı bakanlık tarafından eğitim ve rehberlik çalışmaları ile bilinçlendirmenin yapıldığının altını çizen İl Müdürü Çalışkan, “Öğrencilerimizin, öğretmen ve okul personelimizin neredeyse gün boyu vakitlerini geçirdikleri okulların sağlıklı olması bakımından yeni tip koronavirüse karşı gerekli dezenfekte çalışmalarına başladık. Çocuklarımızın eğitimlerinin aksamaması ve velilerimizin gönül rahatlığıyla öğrencilerini okula gönderilmesi için eğitim camiası olarak her türlü tedbiri alıyoruz.” dedi.

İl Müdürü Mehmet Çalışkan, özel okullar dâhil tüm okul ve kurumlarda gerekli çalışmaların başladığını vurgulayarak öğrencilere, mikroplara ve virüslere karşı etkili el yıkama alışkanlığının kazandırılması konusunda öğretmenler tarafından gerekli hatırlatmaların yapılmasını ve tuvaletlerdeki sabunlukların görevliler tarafından sürekli kontrol edilerek dolu tutulmasını sözlerine ekledi.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ VİRÜSTEN KORUNMAK İÇİN ŞU TAVSİYELERDE BULUNUYOR:

*Ellerinizi en az 20 saniye su ve sabunla yıkayınız

*Gözlere, burna veya ağıza yıkanmamış ellerle dokunmaktan kaçınınız

*Hasta olan insanlarla yakın temastan kaçınınız

TOPLUMU NASIL KORURSUNUZ?

Soğuk algınlığı belirtileriniz varsa, aşağıdakileri yaparak başkalarının korunmasına yardımcı olabilirsiniz:

*Hastayken evde kalmak

*Başkalarıyla yakın temastan kaçınmak

*Öksürürken veya hapşırırken, ağız ve burnu mendille kapatmak ve mendili çöpe atıp elleri yıkamak

*Nesneleri ve yüzeyleri temizlemek, dezenfekte etmek