Valilik Toplantı Salonunda imzalanan proje çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan ve Konya Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Kaya Levent, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılay Kan Bağış Merkezi işbirliğinde imzalanan protokol ile projenin amacı ve hedef kitlesi hakkında Vali Mehmet Alpaslan Işık’a bilgiler verdi.

Konya Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Kaya Levent proje ile bilgiler verdiği protokol imza töreninde projenin amacının gönüllü ve karşılıksız kan bağışının önemi konusunda okul idarecileri, öğretmenleri, okul personeli ve öğrencilerinde farkındalık oluşturmak olduğunu belirterek öğrencilerin kan bağışı konusunda edindikleri farkındalığı velilerine aktararak toplumda kan bağışı bilincinin artmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Dr. Kaya Levent, okullarda gerçekleştirilen kan bağışı kampanyaları ile toplumun tüm kesimlerinin katılımı ile birlikte toplumsal yardımlaşma duygularının pekiştirilmesi ile okullarda eğitim gören öğrencilerin kan bağışı kampanyaları öncesinde yapacakları faaliyetlerle ile sosyal sorumluluk bilinçlerinin artmasının hedeflendiğini söyledi.

İmzalanan işbirliği protokolünün hayırlı olması dileklerinde bulunarak projenin hedef kitlesinin okul yöneticileri ve öğrenciler olmasının konunun toplum nezdinde daha iyi anlaşılmasına olanak sağlayacağını ifade eden Vali Mehmet Alpaslan Işık, böylesine ulvi ve kutsal bir görevin gelecek nesillere ve kuşaklara aktarılması ve toplumumuzda kan verme alışkanlığının yaygınlaştırılmasını hedefleyen projenin amacına ulaşacağına olan inancını belirtti. Kan bağışı konusunda halkımızı ve genç nesilleri bilinçlendirmek adına yapılan bu tür projeleri önemsediğini belirten Vali Işık, bir insanın hayatının kurtarılmasının bütün insanlığın kurtarılmasına eşdeğer tutan bir medeniyetin mensupları olarak kan bağışında bulunarak hayat kurtarmanın bir insanlık görevi olduğu bilincini daima muhafaza eden vatandaşlarımızı bu önemli kampanyaya davet ediyorum dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılay Kan Bağış Merkezi işbirliğinde imzalanan “Okulumda Kan Bağışla, Kahraman Ol” projesi ile
-Ülkemizdeki kan ihtiyacının karşılanması,
-Okullarda kan bağışının öneminin anlatılarak toplumda farkındalık oluşturulması,
-Kanın acil eğil sürekli bir ihtiyaç olması farkındalığının davranışa dönüştürülmesi ile birlikte gönüllü, düzenli, bilinçli, karşılık beklemeksizin güvenli bir şekilde kan toplanmasının sağlanması,
-Eğitimin tüm kademelerinde kan bağışının öneminin anlatılarak kan bağışlamanın toplumsal bir sorumluluk haline gelmesinin sağlanması,
-Toplumda fedakârlık ve karşılıksız iyilik yapma duygusunun geliştirilmesi hedefleniyor.

“Okulumda Kan Bağışla, Kahraman Ol” projesi protokol imza törenine Vali Işık’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Konya Kızılay Kan Bağışı Müdürü Kaya Levent ve Karaman Kızılay Şube Başkanı Adem Küçükyarma katıldı.