Karaman’da dezavantajlılara verilen değer gün geçtikçe artarken, engellerin ortadan kalkması amacıyla birçok etkinlik ve proje düzenleniyor.

Karaman Kent Konseyi ile İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından “Engelimle Okuyorum” projesi düzenlendi. Proje kapsamında Gönül Gözü Evindeki dezavantajlı insanlara kitap okumaya teşvik edilirken, okuma yazma bilmeyenlere de eğitim veriliyor.

İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı Özlem Koçak, Kütüphane Müdürü Adile Uyar ve gönüllü vatandaşlar özel insanların başından bir an olsun ayrılmayarak azim ve gayret ile kitap okutularak, kişisel gelişimlerine de katkı sağlıyor.

Tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir durum olduğunu söyleyen Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de her yıl 3 Aralık Dünya Dezavantajlılar Günü olarak anılmaktadır. Dezavantajlılık, yalnızca engellilerin ve onların ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık problemi değil, toplumsal yönleriyle hepimizi çok yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir durumdur. Dezavantajlı bireylerimiz de herkes gibi sağlık, çalışma ve eğitim gibi temel hak ve özgürlüklerden yararlanma ve normal bir hayat sürme hakkına sahiptir. Özellikle eğitim kurumlarının dezavantajlı vatandaşlarımızın sosyalleşmesi ve topluma kazandırılmasında önemli bir rolü bulunmaktadır. Engellerin kaldırıldığı bir dünya temennisi ile tüm dezavantajlı bireylerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü tebrik ediyor; aileleri ve sevdikleriyle sağlıklı bir yaşam ve engelsiz bir dünya dileyerek saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Ayrıca, birçok etkinlikte yanımızda bulunan ve bize destek veren Karaman İl Kültür Turizm Müdürü Abdullah Kılıç beye ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü görevlilerine teşekkür ederim.” dedi.

İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı Özlem Koçak’da gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bugün gerek sosyal yaşamda gerekse iş yaşamında kendilerine çok zor yer bulan ve yaşamın birçok alanında çeşitli “engeller” ile karşılaşan dezavantajlı insanlarımızın farkına varmak ve onlarla birlikte yaşadığımızın hiç bir zaman unutulmamasını diliyoruz. Ruh ve beden sağlığımıza dikkat edelim ve engelleri birlikte aşalım.” ifadelerine yer verdi.