Valilik Toplantı Salonunda Vali Meral’in başkanlık ettiği toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, İl Müftüsü Muhammed Lütfi Ketenci, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve basın mensupları katıldı.

Kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin de katıldığı toplantıda konuyla ilgili yürütülecek çalışmalar ele alındı.

Toplantının hayırlı olması dileklerinde bulunan Vali Fahri Meral, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen kampanya çerçevesinde, okuma yazma sorununun giderilmesi amacıyla tüm ülke genelinde okuma yazma seferberliği başlatıldığını söyledi.

Ülkemizin her köşesinde olduğu gibi ilimizde de okuma yazma oranını arttırmak amacıyla başlatılan seferberlik kapsamında halk eğitim merkezlerinde kurslar açılacağını belirten Vali Meral, kurslara 14 yaş üstü okuma yazma bilmeyen tüm vatandaşlarımızın katılabileceğini ifade etti.

Sivil toplum kuruluşlarının desteği ve ilgili kurumların koordineli bir şekilde çalışmasıyla ilimizdeki okuryazar oranını yüzde yüze çıkarmayı hedeflediklerinin altını çizen Vali Meral, başlatılan seferberlik kapsamında özellikle kırsal kesimlerde yaşayan ve okuryazar olmayan vatandaşlarımıza ulaşılarak, halk eğitim merkezlerinde açılacak kurslara katılımların sağlanmasının amaçlandığını sözlerine ekledi.

Toplantıda, Halk Eğitim Merkezlerinde kurs açılabilmesi için 12 kursiyerin olması gerekirken, okuma yazma kurslarının bir kursiyer için bile açılabileceğini vurgulayan Vali Meral, böylesine önemli bir konuda toplumun tüm dinamiklerinin harekete geçirilerek, bu anlamlı kampanyaya katkı vermeleri gerektiğini ifade etti. Vali Meral, 03 Mart 2018 tarihinde başlayacak olan kursların 11 Mayıs 2018 tarihine kadar devam edeceğini söyledi.

Okuma yazma seferberliği kapsamında yapılan toplantıda, öncelikle okuma yazma bilmeyenlerin okul idarecilerimiz, muhtarlıklarımız, din görevlilerimiz ve diğer sivil toplum kuruluşlarımız tarafından tespitinin yapılarak, halk eğitim merkezince kayıt sistemi oluşturulması kararlaştırıldı.

Vali Fahri Meral’in, hayırlara vesile olması dileklerinde bulunduğu toplantı, görüş ve önerilerin dinlenmesiyle sona erdi.