Karaman tarihinin en prestijli konut projesi olarak değerlendirilen Piri Reis Vadisi, 2014 yılının Mayıs ayında ihale edilerek Temmuz ayında ihalesi onaylanmıştı.

Toplam 1728 konut ve alışveriş merkezi, restoran, kapalı otopark gibi sosyal tesis alanlarından oluşacak projenin ilk etabında 450 konut yapıldı. Bu konutların 272’si normal daire, 166’sı özel konut ve 12 adeti de teras villa olarak inşa edildi. Konutların yanı sıra, alışveriş merkezi, spor kompleksleri, suni göletleri, otopark ve yeşil alanları ile proje Doğukışla olarak bilinen bölgeye ayrı bir canlılık getirecek. Fakat 2015 yılından bu yana hızla yükselen Vadi Projesinde aksaklıklar başladı.

Konut inşaatları tamamlanan projenin 4 ay önce, sosyal tesis alanları ve çevre düzenlemesinde yürütülen çalışmalar da son aşamaya gelindiği şeklinde bilgiler verilmişti. Piri Reis Konutlarının Mayıs ayında teslim edilmesi beklenirken, inşaat ruhsatlarının geç alınması engel oldu.

3 KEZ SÜRE UZATIMI ALINDI

Piri Reis Vadisi hak sahipleri tarafından Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’e Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)’nın evleri teslim etmediğini bildirdi. Bunun üzerine TOKİ tarafından cevap verildi.

Verilen bilgilendirme cevabında; “AVM, Sosyal Tesis, Restoran ve Amfi Tiyatro İnşaatları işlerine ait tevhid ve ifraz işlemleri Karaman Belediye'since 2018 Mayıs ayında tamamlanmış ve ruhsatların tamamlanması Mayıs 2018 ayında bitmiştir.

Söz konusu inşaat ruhsatları geç alındığından Doğalgaz imalatları ve elektrik altyapı imalatları bitirilememiştir. Buna bağlı olarak peyzaj ve yol kaplama imalatlarımız da tamamlanamamıştır. İnşaat, mekanik, elektrik ve Peyzaj imalatlarında değişiklikler olup, 3 kez süre uzatımı alınmıştır.

Söz konusu iş ile ilgili olarak geçici kabul dilekçesi verilmiş olup, 28.05.2018 tarihinde Kabul Dairesi Başkanlığı'nca sahada gerekli kontroller yapılmaya devam edilmektedir. Kabul Heyeti'nce eksiklerin tamamlanması için öngörülecek sürenin sonuna kadar eksiklerin tamamlanması ile birlikte konutların teslimatları başlayacaktır.

İdaremiz tarafından geçici kabul işlemlerinin tamamlanmasını müteakip ilgili Belediye’den Yapı Kullanma İzin Belgesi (İskân) alındıktan sonra konutlar hak sahiplerine teslim edilebilecektir.” ifadeleri yer aldı.

AĞUSTOS AYI İÇERİSİNDE TESLİM

Hak sahipleri sürenin uzamasından dolayı rahatsız olup, yetkililerin biran önce konuya el atıp özellikle okullar açılmadan teslim edilmesini bekliyor.

Öte yandan araştırmalarımıza göre, TOKİ yetkililerinin yaptığı kontroller sonucunda konut asansörlerinin eksiklikleri olduğu için teslim edemedikleri, asansörlerin bakımı sonrası Ağustos ayı içerisinde konutların hak sahiplerine teslim edileceği bildirildi.