Her Perşembe Kanal 7 ekranlarında hazırlayıp sunduğu "Önden Gidenler" adlı programla geniş bir izleyici kitlesine sahip olan yazar Ömer Döngeloğlu, Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından her yıl düzenlenen "Çınaraltı Sohbetleri" kapsamında Karaman'a geldi.

Döngeloğlu'nun 17 Aralık Pazartesi günü Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi, 15 Temmuz Konferans Salonunda saat 19.30'da verdiği "Nebi'nin Ayak İzleri" adlı konferansa halktan büyük katılım oldu. 1000 kişi kapasiteli salonda 1500'e yakın izleyicinin takip ettiği konferansta Döngeloğlu, insan olan Hz. Muhammed'i anlattı.

Kadın Erkeğin Diğer Yarısıdır

Verdiği konferansta Döngeloğlu oldukça önemli detaylara değindi. Özellikle toplumun kız çocuklara bakış açısını değerlendiren Döngeloğlu, kadınların erkeklerin diğer yarısı olduğunu ve bir toplumu oluşturan en temel unsurun kadınlar olduğunu ifade etti.

Hz. Muhammed'in cahiliye devrinde kız çocuklarının diri diri toprağa gömülmesine son vererek, binlerce kız çocuğunun hayatını kurtardığının altını çizen ilahiyatçı yazar, bunun yanı sıra insan eşitliğinin de Hz. Muhammed'le birlikte oluşmaya başladığını belirtti. Bunun en somut örneği olarak da bir köle olan Bilal-i Habeşi ile Mekke'nin en zengin insanı olan Hz. Ebu Bekir'in aynı safta namaza durduklarını gösterdi.

Allah'ın karşısında hiçbir dünyevi kavramın değeri olmadığını, Müslümanın değerinin ancak takva ile ölçüleceğini de sözlerine ekleyen Döngeloğlu'na konferansın sonunda Kredi ve Yurtlar Kurumu Karaman İl Müdürü Mehmet Sorgun tarafından Kat-ı Sanatı ile yapılmış bir Esma-ül Hüsna tablosu hediye edildi.