Ömer Sevinçgül’ün hayatı hakkında aldığımız bilgiye göre; “Paraya, inşaata, makama, evlenirken alınan pahalı mobilyalara, telefonların üst modellerine ve her şeyin bir üst modeline, ihalelere, adam kayırmacılığa, öne çıkmazsa öleceğini zannedenlere, geride kaldım diye çekinmeden çelme takanlara, sadeliği değil şatafatı seçenlere, photosopa, çayın şekersiz içilmesinin gerekliliğine, mehmet öze, canan karataya, hak edilmemiş kibre, petrole, internetin hayatımızı kolaylaştırdığı saçmalığına, pahalı yerde yenen yemeklere inanmayan ve tüm bunları gördüğü yerde üstüne çıkıp zıplayan çalışma arkadaşlarına ve okurlara ihtiyacımız vardır.

“Kalpten yazan, kalbe yazar” diyen bir yazar… Bu hafta şehrimize gelecek bu yazar… Reklam yaptığımızı düşünüyorsanız; öyle düşünmeyin. Çünkü tam olarak onu yapıyoruz.  

Perşembe günü Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Ömer Halisdemir SKS-2 konferans salonunda saat 14:30’da Yazar Ömer Sevinçgül; ADEM Topluluğunun (Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet Topluluğu) vesilesiyle şehrimize misafir olacaktır.

Yazarı; nerede doğdu, nerede okudu, ne iş yaptı gibi herkesin internet vasıtasıyla ulaşabileceği malum bilgiler ile değil de her yerde bulunmayacak şekilde tanıtalım size.

Ömer Sevinçgül ismini duyunca aklıma gelen ilk şey; 2000’li yılların başında kitapçı raflarında gördüğüm sarı renkli ve sade tasarımlı kapağı olan  “Hadis Elkitabı”dır.

Bu zamanlarda meşhur sahihler (Buhari, Müslim) ve meşhur sünenler (Tirmizi, Ebu Davud, İbn-i Mace, Nesai) başta olmak üzere dilimize tercemesi olan hemen hemen bütün hadis külliyatlarını okuduktan sonra düşündüğümüz projenin Ömer Sevinçgül tarafından hayata geçirildiğini gördük. Bizim düşündüğümüzü daha önce düşünmüş ve bu yolda çalışıp bir derleme eser ortaya koymuş yazarımız. Ortaya koyduğu bu eser ise okuduğu hadis külliyatlarından derleyip seçtiği bin tane hadisten oluşuyordu. Böylece hadis el kitabı çıkmış ortaya. O zamanlar böyle bir kitap çok güzeldi. Şimdi de güzel… Zira ciltlerden oluşan külliyatları ne satın almak kolaydı ne de elinde taşımak. Şimdi ise “Sahih-i Buhari” ve “Sahih-i Müslim” hadis külliyatlarının muhtasarı ve “Yedi İmamın İttifak Ettiği” hadislerin derlendiği tek ciltlik kitaplar gibi eserlerin çıkması hadis okuyup, öğrenmek isteyenlere büyük kolaylık sağlıyor.

Yazar Ömer Sevinçgül’ün bu konuda bizden önce davranması ise bizi üzmedi aksine daha çok sevindirdi. Çünkü hem genel seviyemizin daha ileride olduğunu gördük hem de kendimizi bu seviyeye çıkarmak için daha azimli olmamız gerektiğini anladık. Umarım bu azmimiz daim olur. 

Fani olan bu dünyada; baki konular konuşmak için, insani değerleri gündeme getirmek için, maziyi gülümseyerek hatırlamak için, düşünmek, okumak, yazmak için ve fark etmek için; kitapları Kültür Bakanlığınca desteklenip İl Halk kütüphanelerine dağıtılan ayrıca eserleri İngilizce, Almanca, Boşnakça ve Arnavutça dillerine de çevrilen bu tarihten sonra eserleri Arapçaya da çevrilecek olan Yazar Ömer Sevinçgül’ün konferansına bekleriz.

Unutmayınız! Sadece konferansı değil! Hastalarımız sabahları aç karnına alması gereken ilaçları ve herkes insan olarak unutkan olduğunu unutmasın!

Yazarın bazı eserlerinden okuma notlarını sizler için derledik…

Sana Hayret Yakışır

-Dikkat ettim, insanın zaaflarından biri de yanındakileri kendine benzetme arzusu.

-Kuran’ın bir kelam mucizesi olması işaret ediyor ki istikbalde en etkili vasıta söz sanatı olacak. İletişim araçlarını ustaca kullananlar hükümran olacak, meramını güzel dile getirenler hasımlarına galebe edecekler.

Her Şey Ânını Bekler

-İman, insani topraklarda yeşeren ve ahlaki iklimlerde açan nazlı bir çiçektir!

-Evet, takdir-i ilahi var. Fakat bir de tedbir-i insani var.

Uykumu Geri Ver!

-Ne bileyim, meğer âşıkmışım ben bu Yusuf Oğlan’a. Sevda nedir bilmiyorduk. Velakin kavuşunca sevinir, ayrılırken üzülürdük.

-Bir eşya gibi görüyorsunuz evladınızı, canınız isteyince sevilecek, sonra da bir kenara bırakılacak bir oyuncak. Hep siz karar verdiniz ve onun uymasını istediniz. Sürekli eleştirerek de şahsiyetini ezmeyin.

Sonsuz Hayat Seni Bekliyor

-Sonsuz bir hayat olmasa dünyadaki yaşam bir trajediden başka nedir ki…

-Bir kimse verdiği sözü üç sebeple yerine getirmez ya da getiremez… Ya unutur, ya gücü yetmez, ya da ahlakı kötüdür.

Tılsımlı Serüvenler-Sırlarla Dolu Bir Adam

-Benim gözümde annem hayal ve duyguyu, babam hakikat ve aklı temsil ediyordu.

-Dünya ayrılıklarla dolu… Neye kalbimizi bağlasak elimizden alınıyor.

Tılsımlı Serüvenler-Gizemli Gölgeler Ülkesi

-Her eline geçeni bir süre kullandıktan sonra fırlatıp atan popüler kültür bezirgânlarının eline düşenin vay haline!

-Şeytan bazen insanı ilahi af ihtimaliyle kandırır.

Seni Seven Biri Var

-Bir kuşun uçmak için yükselişi değil, bir taşın düşmek için yükselişine benziyor şöhretler.

-Yaş insanı daha deneyimli yapabilir ama daha zeki yapmaz.

Hayat Sevince Güzel

-O zamanlar hacca giden pek nadirdi. Otobüslerle gidilir, yolculuk bazen aylarca sürerdi. Hacca giden kişi, dönüşte ahiretten geliyormuş gibi karşılanırdı.

-Kendimiz oyunlar icat eder, küçük olayları muhayyilemizde büyütürdük. Başka türlü hayatları bilmiyor, bu yüzden mahrumiyet acısı yaşamıyorduk.

Yazar Olmak İstiyorum

-Kitap yetmez, yaşamak lazım. Etkilenmeyen etkileyemez! Yanmayan yakamaz!

-Kötüyü tasvir edecek fakat iyinin yolunu göstermeyeceksen, insanların hayatına bir nebze de olsa güzellik katmayacaksan yazma daha iyi.

Anne Neden Kedilerin Elleri Yok?

-İnsanı tanımaya çalışmak zora talip olmaktır.

-Nice bakışlar vardır ki maksadı sözden daha güzel anlatır. Kimi susmalar da öyle…” denildi.