Cumhuriyet Parkındaki programa, Karaman Valisi Fahri Meral, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin, Kamu Kurum Müdürleri, STK'lar, Engelliler, Öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Karaman Valisi Fahri Meral, yaptığı konuşmada, “Aslında bu uygulama 2918 Karayolları trafik kanunda Ekim ayında yapılan bir değişik ile mevzuatımıza girdi. Artık yaya öncelikli trafik kuralı bugünden itibaren hayatımıza girdi. Kanunu kısaca özetlersek; özellikle kavşak giriş ve çıkışlarında, yine yaya geçidinde şuan bulunduğumuz yerde ve okul geçitlerinde yaya geçiyor veya geçmek üzere ise mutlaka yayanın geçiş hakkı üstünlüğü olması gerekiyor. Bizde bu yönde 2019 yılında trafikte yaya üstünlüğü yılı olarak ilan ettik. Çalışmalarımızda bu yönde devam ediyor. Bütün vatandaşlarımızın bu kurala hassasiyetle uyacağına inanıyoruz. Yapılan bu kanuni düzenlemede bu kuralın ihlalinin cezası 488 TL olarak belirlenmiş durumda. Tabi ki arzu ettiğimiz vatandaşlarımıza ceza kesmek değil ama özellikle can güvenliği açısından mutlaka yaya üstünlüğünün kabul edilmesi ve yaya geçitlerinin, öğrenci geçitlerinin güvenli noktalar olduğunu vatandaşlarımız tarafından kabulünü arzu ediyoruz. Bu yönde çalışmalarımız yıl boyu devam edecek. Şuan ülkemizin her noktasında, Karaman Merkezde de 28 noktada yaya geçidi ve öğrenci geçidinde u uygulamayı başlattık. Bu uygulamanın hayırlı ve kazasız yıllar olmasını diliyorum. Güvenli geçiş noktalarımızın hassasiyetle gerek sürücülerimiz açısından gerekse vatandaşlarımız açısından hassasiyetle uygulanmasını talep ediyorum. Katılımlarından dolayı bütün Karamanlı hemşerilerime ve bütün kamu görevlilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra Vali Meral ve beraberindekiler, yaya geçitlerinin sürücüler tarafından fark edilmesi, yaya geçitlerinde yayaların geçiş üstünlüğünün vurgulanması ve vatandaşların yaya geçitlerini kullanmasının teşvik edilmesi amacıyla yaya geçidinden geçti. Vali Meral, ayrıca sürücülere uygulamayı anlatan broşürler dağıttı.