Başkan Sarı mesajında;
"Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s)'in Mekke'den Medine'ye hicret edişinin 1440. yıl dönümünü idrak ediyoruz.
Hicret, İslâm tarihinin en önemli olayıdır. Hicret, yüce dinimizin rahmet yüklü mesajlarını bütün insanlığa ulaştırmak için çıkılan kutlu yolculuğun adıdır.
Hicret, Müslümanları, müşriklerin zulmünden kurtarmış, İslâm'a yayılma imkânı sağlamış, böylece ilk Müslümanların, sıkıntılı günlerden kurtulmalarına ve kardeşlik esası üzerine kurulan toplum hayatına kavuşmalarına vesile olmuştur.  

Kutsal Kitabımız Kuran-ı Kerim’de de belirtildiği üzere Allah’ın rahmet ve merhametinin yoğunlaştığı dönemler vardır. Bu dönemlerde Allah’ın şefaatine nail olmak adına ibadetlerimizi arttırmalıyız. Muharrem ayı da bu dönemlerden biridir.
Muharrem ayı paylaşmanın, şükretmenin, bereketin adı olan Aşure Gününün ilahi bereket ve feyzin yanı sıra, zulme boyun eğmeyen, adaletin ve doğruluğun yanından ayrılmayan Peygamberimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilmesi hüznünü de barındırmaktadır. 

Bu vesile ile Kerbela şehitlerini rahmetle anarken, Hicri yeni yılımızın ve Muharrem ayının; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine, dünya üzerinde barış, huzur ve mutluluk tohumlarının yeşermesine, gözyaşı, zulüm ve yaşanan olumsuzlukların sona ermesine vesile olmasını diliyor, tüm İslam coğrafyasına hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum."dedi.