Vali Tapsız’ın Yaşlılar Haftası münasebetiyle gerçekleştirdiği ziyaretlere eşi Dr. Ayşe Tapsız da eşlik ederken, ziyaretlerin ilk durağı Çeltek Mahallesinde ikamet eden Cemile Sarı oldu. 100 yaşın üstünde olan ve 75 yaşındaki gelini ile birlikte yaşayan Cemile Sarı’yı ziyaret eden Tapsız ailesi, yakından ilgilendikleri aile ile bir süre hasbihal ettiler.

Tapsız ailesinin ziyaretlerinin ikinci durağı Ali Şahane Mahallesinde ikamet eden 87 yaşındaki Kore Gazisi Karazor Balli oldu. Hastalığı nedeniyle 18 Mart Şehitler günü programına katılamayan Balli’yi ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulunan Vali Tapsız, Kore Gazisi Balli’nin Karaman Devlet Hastanesinde tedavi görmekte olan eşinin tedavisinin yapılması ve yakından ilgilenilmesi için Hastane başhekimine talimat verdi.   

“NE YAPARSAK YAPALIM ÜZERİMİZDEKİ EMEKLERİNİ VE HAKLARINI ASLA ÖDEYEMEYİZ”

Yaşlılar Haftası nedeniyle gerçekleştirdikleri ev ziyaretlerinde Vali Tapsız, “Yaşlılarımız, dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüz ve değerlerimizi yarınlara taşıyan hayattaki en değerli varlıklarımızdır. Ne yaparsak yapalım üzerimizdeki emeklerini ve haklarını asla ödeyemeyeceğimiz, bizleri bugünlere getiren büyüklerimiz, toplumumuzu ayakta tutan temel direklerimizdir” dedi.

Varlıklarıyla hayatımızı anlamlı kılan, hayata dair sahip oldukları tecrübeleriyle geleceğimize ışık tutan yaşlılarımızın, yeri ve saygınlığı itibariyle kültürümüzde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Vali Tapsız, yaşlılarımızın sadece belirli gün ve haftalarda değil yılın her günü hatırlanması gereken, sevilmeye ve hürmet edilmeye layık en değerli varlıklar olduğunu söyledi.

“SAHİP OLDUĞUMUZ İNANCIMIZ VE DEĞERLERİMİZ, ONLARIN YALNIZLAŞMASINA MÜSAADE ETMEZ”

Vali Tapsız, “Sahip olduğumuz inancımız ve değerlerimiz, yaşlıların yalnızlaşmasına ve yalnızlığa mahkûm edilmesine asla müsaade etmeyen şefkat ve merhamet dolu bir anlayışı hâkim kılmıştır. Bu anlayışın hâkim olduğu bir toplum ise varlığını ve birliğini daha güçlü bir şekilde sürdürmeye devam edecektir” dedi.

Ziyaret ettiği evlerde yaşlı vatandaşlarımızın hal ve hatırlarını sorarak dertlerini dinleyen, onlarla hasbihal ederek gönüllerini alan Vali Tapsız’ın ziyaretleri, yaşlılarımızı da ziyadesiyle memnun etti. Karaman Valisini evlerinde görmekten ve ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen ulu çınarlar, devletin kendilerini hatırlamasından ve unutmamasından dolayı çok sevindiklerini belirterek, sözlerini şu anlamlı sözlerle tamamlıyorlar; “Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin”