Özdemir konuşmasında şunlara değindi: “Selam olsun yiğitçe tankın önüne göğsünü siper edenlere, selam olsun vatanına ve liderine sahip çıkanlara, selam olsun 81 ilde olduğu gibi Karaman da da bayrağını kapıp gelip Aktekke Meydanını dolduranlar, sizlere bu ülkenin vatansever ve yiğit insanlarına selam olsun..
Onlar bu bayrağın hikayesini bilmiyorlar… Onlar bu bayrağı tanımıyorlar… Onlar sizi tanımıyorlar… Üstad Mehmet Akif İngilizler namlularını Topkapı sarayına çevirdiği anda bu aziz millete “Korkma” diye seslenmişti. Korkma! Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak… Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak… O benim milletimin yıldızıdır parlayacak… O benimdir, o benim milletimindir ancak… Gökyüzüne bakın… Bir tek hilâl var; ama binlerce, milyonlarca yıldız var… Ve bu asil, bu aziz, bu mukaddes bayrağa bakın… Ülkesine, davasına, inancına, bayrağına, iradesine ihanet edenlere karşı hiç tereddüt etmeden meydanlara koşan, hiç çekinmeden canını ve malını tanklara, uçaklara siper eden herkes; bayrağımızdaki bir yıldız olmuştur. Yorulmadan, yılmadan günlerdir bu meydanda bekliyorsunuz… Kadın erkek, genç ihtiyar, yediden yetmişe meydanları bekleyen herkes bu aziz bayrağın bağrındaki yıldız gibi bu milletin gönlündeki yerini almıştır… Korkmuyoruz; çünkü biz bu toprağı, bu yurdu, bu milleti seviyoruz… Korkmuyoruz; çünkü biz birileri gibi başka devletlere güvenmiyoruz. Biz başka milletlerden, başka devletlerden medet ummuyoruz… Biz her şeyden önce Allah’a inanıyoruz… Biz size güveniyoruz ve biliyoruz ki milletiyle omuz omuza verenler asla yenilmezler… Onlar sizi tanımıyorlar… Onlar bizi kendileri gibi sıkışınca sağa sola kaçacak, başka devletlere, PYD’ye, PKK’ya sığınacak sanıyorlar… Asla… Asla… Asla… Biz ayağımızı bastığımız toprakları tanıyoruz… Biz bu topraklar için toprağa düşenlerin torunlarıyız… Biz “verme dünyaları alsan da bu cennet vatanı” diyenlerin varisleriyiz… Ama onlar bu aziz milleti, bu aziz toprağı kendi menfaatleri uğruna sattıkları gibi, ekmeğini yedikleri vatana, kendileriyle ekmeğini bölüşen insanlara bile ihanet ettiler… Bu millet ne sizlerin gösterdiği cesareti ve vefayı unutacak ne de onların ihanetini… Ama bugünden sonra bize düşen tıpkı aynı gökyüzünde, aynı hilalin kucağındaki yıldızlar gibi birbirimize daha bir kenetlenmek ve karanlıkları pırıl pırıl aydınlatmaktır… Bugünden sonra bize düşen inancımız için, bu aziz vatan için, bu vefakâr millet için daha çok çalışmaktır… Allah’tan gayrı kimseden korkmuyoruz ve Allah’tan gayrı kimseden bir şey de ummuyoruz… Allah şehitlerimizin şehadetlerini kabul eylesin, cennet’te şehitlerimizle birlikte cemaline bakabilmeyi nasip eylesin… Allah bu hainleri, ihanet şebekelerini yerle yeksan eylesin… Rabb’im, Hz.Peygamber’i öldürmeye gelenlerin oyunlarını bir örümcek ağıyla, bir güvercin yuvasıyla bozmuştu… Rabb’im bugün de bu aziz millete, bu aziz ümmete hain planlar kuranların oyunlarını bozsun ve kardeşliğimizi, inancımızı daim eylesin…
Allahım niyetlerimi halis kıl. Allahım ayaklarımızı sabit kıl. Allahım bu milleti zillete düşürme. Allahım bu ümmetin son kalesini düşürme. Allahım hainlere zalimlere işbirlikçilere fırsat verme.

Sözlerime yine Üstad Mehmet Akif’in mısralarıyla son vermek istiyorum…

Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal!
Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal.
Ebediyyen sana yok, ırkıma yok izmihlal:
Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet;
Hakkıdır, Hakk'a tapan, milletimin istiklal.”