Topluluğun oluşumun ardından Kent Otel’de düzenlenen basın toplantısı ile topluluğun kuruluş amacı ve yapacağı çalışmalar hakkında kamuoyuna bilgi verildi.

Başkan Avukat Şahin Yıldız, topluluğun kuruluş amacı hakkında bilgiler verdi.

Topluluğun amacı; “ülkemizin ve halkımızın sosyal, kültürel gelişimine katkıda bulunmak için çalışmalar yapmaktır. Ayrıca Karaman’ın ortak değerlerine sahip çıkmak, sorunlarına çözüm yolu bulmak ve Karaman’ın tanıtımına katkıda bulunmak” olarak açıklandı.

Yıldız, Karaman'da sivil toplumun yeteri kadar güçlü olmadığını söyledi.

Karaman'daki yerel basının ise ciddi sıkıntılar içerisinde olduğunu aktaran Yıldız, "Yerel basın ile sivil toplum örgütleri arasındaki sağlıklı diyalog sürdürülemezse tanıtımda oldukça güçlükler çekilir" dedi.

Karaman Gönüllüleri Çalışma Topluluğu'nun üç günde ortaya çıkmış bir topluluk olmadığını dile getiren Yıldız, "4-5 yıl kadar önce Karaman'da 15-16 sivil toplum örgütünün katıldığı toplantılar düzenledik. Sivil toplum örgütleri bir araya geldik. 2019'un yılbaşından itibaren KARKEV olarak konulu aylık toplantılar düzenlemeye başladık. 20-30 kişinin katıldığı toplantılar düzenledik. Toplantıların ardından bu toplantıları genişletmek belirli bir disipline sokmak gerekiyor kanaatine vardık" diye konuştu.

Topluluk sözcüsü Merih Ünver ise konuşmasında, “Karaman Gönüllüleri Çalışma Topluluğu’nun oluşum hikâyesi ‘Karaman için neler yapabiliriz?’ düşüncesi ile 2019 yılı başından itibaren gerçekleştirilen hazırlık toplantıları ile başlamıştır. Çeşitli sivil toplum örgütlerinde görev yapmış ve yapmakta olan, kendi alanlarında Karaman'ın eğitim ve kültür hayatına katkıda bulunmuş 56 kişi Türkiye ve Karaman ortak paydasında bir araya gelmişlerdir. Yapılan değerlendirmeler sonucunda; Karaman Eğitim ve Kültür Vakfı çatısı altında ‘’ Karaman Gönüllüleri Çalışma Topluluğu’nu oluşturmaya karar vermişlerdir.

Topluluğun amacı: Vakfın (KARKEV) amacına uygun olarak faaliyet göstermek, ülkemizin ve halkımızın sosyal, kültürel gelişimine katkıda bulunmak için çalışmalar yapmaktır. Ayrıca Karaman’ın ortak değerlerine sahip çıkmak, sorunlarına çözüm yolu bulmak ve Karaman’ın tanıtımına katkıda bulunmaktır.

Topluluk gönüllülük esasına göre bir araya gelmiş olup, günlük siyaset ve partiler üstü bir anlayışla çalışmalarını gerçekleştirmek hedefini benimsemiştir. Bu çalışmaları bünyesinde oluşturduğu çeşitli çalışma grupları aracılığı ile yapmayı hedeflemektedir.

Her grubun kendi konusu üzerinde çalışmalar yapması, görüş ve önerilerini üst kurula sunması ve üst kurul değerlendirmesinden sonra kamuoyu ile paylaşılması düşünülmektedir.

Karaman Gönüllüleri Çalışma Topluluğu bu çalışmalarını gerçekleştirirken; kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve sahasında uzman kişiler ile işbirliği yapar.

Topluluğun ve topluluğu oluşturan kişilerin hiçbir makam, mevki ve çıkar derdi yoktur. Onların tek sevdaları Türkiye'dir, Karaman’dır. Ayrıca topluluk içerisinde yer almak isteyen, derdi Türkiye ve Karaman olan ‘Ben de bir şeyler yapabilirim, katkı verebilirim’ diyen yetkin, bilgili ve donanımlı herkese topluluğumuzun kapısı açıktır” diye konuştu.

Daha sonra çalışma topluluğu grup başkanları söz alarak düşüncelerini paylaştı.

KARAMAN GÖNÜLLÜLERİ ÇALIŞMA TOPLULUĞU

Başkan Şahin YILDIZ (Karkev Vakfı Başkanı), Başkan Yrd. Yaşar Evcen (Karkev Vakfı Bşk. Yrd.), Başkan Yrd. Mestan KARABACAK (Türk Dili Grubu Başkanı), Sekreter Mahmut DEMİR (Eğitim Grubu Başkanı), Sözcü Merih ÜNVER (Kültür-Sanat Grubu Bşk.), Ömer KARAYUMAK (Yunus Emre Çalışma Grubu Bşk.), Yunus TURAN (Tanıtım-Turizm ve Organisazyon Grubu Bşk.), Muttalip YILDIRIM (Çevre Grubu Bşk.) Mustafa Gökhan ALKAN (Ekonomi Grubu Bşk.), Hasan ÖZÜNAL (Basın-Yayın Grubu Bşk.)

KARAMAN KÜLTÜR VE EĞİTİM VAKFI KARAMAN GÖNÜLLÜLERİ ÇALIŞMA TOPLULUĞU LİSTESİ

ADI SOYADI

ADI SOYADI

1

ŞAHİN YILDIZ

29

MAHMUT DEMİR

2

YAŞAR EVCEN

30

MEHMET AKGÜL

3

NERİMAN KÖSE

31

MEHMET MUHAMMET ÖZDOĞRU

4

KERİMAN KOYUNCU

32

MERİH ÜNVER

5

ENVER TURHAN

33

MESTAN KARABACAK

6

ABDULKADİR İPEKDAL

34

MUAMMER ŞANVER

7

AHMET ÇELİK

35

MURAT AY

8

HAYRETTİN İNCEKARA

36

MUSTAFA GÖKHAN ALKAN

9

AHMET ARSLAN

37

MUTTALİP YILDIRIM

10

AHMET BOZKIR

38

NECATİ ŞENOK

11

AHMET KÜÇÜKCİCİBIYIK

39

NESİN KAYSERİLİOĞLU

12

AHMET RECAİ EVCEN

40

NURAN KOÇAK

13

AHMET TEK

41

OSMAN NURİ KOÇAK

14

ALAADDİN IŞIK

42

OSMAN ÜLKÜMEN

15

ALAATTİN ÖZMEN

43

ÖMER KARAYUMAK

16

BEKTAŞ TURA

44

K. ÖNDER DEMİRKOLLU

17

CELALETTİN KOÇ

45

REMZİ TARTAN

18

EMİR KOÇAK

46

RIZA DURU

19

ERCÜMENT YILMAZ

47

SENEM YAVUZASLAN

20

ESAT ŞEN

48

SONER ÖZER

21

FİLİZ SERTAN KIZIL

49

ŞERAFETTİN GÜÇ

22

HALİL İBRAHİM İNCEKARA

50

ULVİ EMRE

23

HAMZA ŞANLITÜRK

51

ÜLKAN ŞANLITÜRK

24

HASAN HÜSEYİN  ÇETİNKOL

52

VEHBİ UYSAL

25

HASAN ÖZUNAL

53

YASEMİN KÜÇÜKCİCİBIYIK

26

HİKMET ELİTAŞ

54

YUNUS TURAN

27

İSA ÇETİN

55

YUSUF YILDIRIM

28

KEMAL ARABACI

56

YÜKSEL ATİK

KARAMAN GÖNÜLLÜLERİ ÇALIŞMA TOPLULUĞU ÇALIŞMA GRUPLARI

1.YUNUS EMRE ÇALIŞMA GRUBU

2.TÜRK DİLİ GRUBU

3.EĞİTİM  GRUBU

4.KÜLTÜR-SANAT GRUBU

5.TANITIM- TURİZM VE ORGANİZASYON GRUBU

6.ÇEVRE GRUBU

7.EKONOMİ GRUBU

8.BASIN-YAYIN GRUBU

9.KARAMAN VE KARAMANOĞULLARI TARİHİ ARAŞTIRMA GRUBU