Başkan Alkan açıklamasında; “Emek, alın teri ve hak arama mücadelesinin soylu sendikası Türk Eğitim-Sen, önce ülke bütünlüğü ve güvenli sınırlar demeye devam etmektedir.

Yüce Türk Milletinin bağrından kopan ordumuzun, güney sınırlarının tamamında ve Afrin’de girmiş olduğu harekâtın gücümüzle, sözümüzle ve duamızla arkasındayız.

Bunun bölge insanı için, mazlum mülteciler için, hatta tüm Ortadoğu için barışın teminatı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin büyük hizmeti olarak görüyoruz.

Türkiye’de sivil toplum kuruluşlarının, siyasi kanaat önderlerinin, sanatçı ve sporcuların ordumuz ve milletimizin motivasyonu yükseltmesini talep ediyoruz.

Türk Devlet ve Ordusu’nun bu gayretlerinin siyaset üstü ve siyasi mülahazaların dışında tutulmasını arzuluyoruz.

En son Kıbrıs olayını hatırlatıyoruz. Ordumuz gelmeden önce kan gölüne dönen ve Türk kırımına dönen Kıbrıs Adası, barışın güvercini, savaşın kartalı olan Türk Silahlı Kuvvetleri sayesinde. Barış yuvası olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ne dönüşmüştür.

Afrin ve Güney sınırlarımız da,  aynı şekilde her yana dağılan, mültecilerin vatanı olmalı. Türk sınırları asla tecavüz kabul etmemelidir.

Askerimizin ve milletimizin bölgede, ABD ile mücadele ettiği bilinmeli ve olay küçümsenmemelidir.

Askerlik mesleğinin, yüzyıllardır bir imtiyaz ve asalet olduğunu hatırlatıyoruz. Bu yüzden zengin-fakir, nüfuslu-nüfussuz, yöneten-yönetilen, köylü-esnaf-memur herkes için şerefle yapılması gereken bir meslek olduğunu tekrar ediyoruz.

Türk Eğitim-Sen yöneticilerinin, Kamu-Sen’e bağlı birçok yöneticinin çocuklarının şehit olduğunu dikkate sunuyoruz. En son Isparta Türk-Tarım-Orman-Sen il başkanımızın oğlu hakka yürümüştür. Allah rahmet eylesin diyoruz.

Terörle mücadelenin siyasi-ekonomik, psikolojik ve uluslararası olduğunu dikkatlere sunuyoruz. Askeri mücadelenin yanında bir an önce bu yönde kararlar alınmasını tavsiye ediyoruz. FETÖ-PKK-PYD tüm terör örgütlerinin, taşeron olarak dünya vampirlerinin hizmetçisi olduğunu bir kez daha haykırıyoruz.”