Türk Eğitim-Sen Karaman Şube Başkanı Gazi Alkan; “Çocuklarımız ve gençlerimiz geleceğimizin teminatıdır. Onlara en iyi eğitimi verebilmek biz ailelerin, eğitimcilerin, eğitimi yönetenlerin en önemli isteği ve görevidir. Eğitim sistemimizin her kademesinde yapılan olumlu işler evlatlarımızın bir sonraki basamakta daha hazırlıklı olmalarını ve nihayetinde istenen hedeflere ulaşmış bir birey ve toplum olmamızı sağlar.

MEB 2013 yılından itibaren uygulamaya koyduğu Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sisteminden bu yıl itibariyle değişikliğe gitmiştir. MEB tarafından 10.04.2018 tarihinde bakanlığın resmi internet sitesinde konuya ilişkin yapılan açıklamada ve yayımlanan kılavuzda 8.sınıf öğrencilerimizin ortaöğretime geçiş için sınava katılma mecburiyetinin kaldırıldığı, her okulun artık sınavla öğrenci almayacağı, bakanlık tarafından belirlenen okulların sınavla öğrenci alacağı, sınavın 02 Haziran 2018 tarihinde iki bölüm halinde ve 90 soruyla yapılacağı bildirilmiştir.

Karamanımızda merkezi sınav ile öğrenci alacak olan ortaöğretim kurumlarımız ve bunların kontenjanları şu şekildedir:

Açıklanan okullarımız şüphesiz güzide eğitim kurumlarımızdır. Ancak hem okullar listesinin eksik kaldığı hem de kontenjanların sınırlı olduğu da ortadadır. Örneğin listede hiç Anadolu lisemiz yoktur. Geçmişi başarılarla dolu Anadolu liselerimizin de içinde olduğu bir düzenleme ihtiyacı öğrencilerimiz, velilerimiz ve eğitim çalışanlarımız tarafından yoğun bir şekilde dile getirilmektedir. Her biri birbirinden kıymetli Anadolu liselerimiz hiç şüphesiz geçmişte en nitelikli eğitimi vermiş, başkaca okullarımıza ufuk çizmiş ve gelecekte de bu çizgisini devam ettirmeleri beklenen okullarımızdır. Çok geç kalınmadan bu konuya ve kontenjanlara ilişkin düzenlemelerin yapılmasını yetkililerden bekliyoruz.”