İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ortaokullar Arası Münazara Yarışmasının Final Programı Piri Reis Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Programa, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdurrahman Kurt, Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü Kenan Ateş, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nurettin Doğan, Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Ali İyibaş, Mehmet Balkaya, okul yöneticileri öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Düzenlenen yarışmada konuşan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdurrahman Kurt her iki okulun da konularına çok iyi çalışarak güzel bir sunum gerçekleştirdiklerini ifade ederek düşüncelerini etkili bir biçimde savundukları için öğrencilere teşekkür etti. Kurt, “Bizim gönlümüzde her iki okulumuz da birincidir. İki okulumuzu canı gönülden tebrik ediyorum. Öğrencilerimizi yarışmaya hazırlayıp emeği geçen okul idarecilerine, öğretmenlerimize ve seçici kurulumuza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Otuz dokuz okulun katılımı ile gerçekleştirilen ve elemeleri yedi hafta süren Ortaokullar Arası Münazara Yarışmasında okullar mücadele ettiler ve Mevlana Ortaokulu ile 15 Temmuz Muhammed Yalçın Kız İmam Hatip Ortaokulu tüm rakiplerini eleyerek finale çıkmaya hak kazandılar.

Finalde yarışan Mevlana Ortaokulu “Suçların Önlenmesinde Değerler Etkilidir” tezini savunurken, 15 Temmuz Muhammed Yalçın Kız İmam Hatip Ortaokulu ise “Suçların Önlemesinde Yasalar Etkilidir” tezini savundu.

Münazara yarışmasının finalinde seçici kurul, konuya hakimiyeti, Türkçeyi kullanma, örnekleme ve tanık gösterme, vurgu, tonlama, beden dilini ve zamanı kullanma konularında öğrencileri değerlendirdi.

Kıyasıya bir mücadelenin yaşandığı yarışmada seçici kurulun yaptığı değerlendirme sonucunda, Mevlana Ortaokulu az bir farkla birinci olurken 15 Temmuz Muhammed Yalçın Kız İmam Hatip Ortaokulu ise ikinci oldu. Birinci olan Mevlana Ortaokulu öğrencilerinin yaşamış olduğu mutluluk görülmeye değerdi.

Dereceye giren öğrencilere ödüllerini İl Milli Eğitim Müdür Vekili Abdurrahman Kurt ile İş-Kur İl Müdürü Kenan Ateş tarafından verildi.

Program, günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.