Vakıflar Genel Müdürlüğünün yurt genelinde gerçekleştirdiği “Birr Lokma Bin Sofra” iftar programı Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğünün ev sahipliğinde Karaman’da da düzenlendi.

Öğretmenevinde düzenlenen programa Konya Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı, AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan, CHP İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Yemiş, İl Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Şahinbaş, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Önder Demirkollu, vakıf temsilcileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Burada bir konuşma yapan Konya Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı, “Kültürümüzde vakıflar Allah resulünün örnek olmasıyla başladığı bir tutkudur. Sadaka-i cariye hadisi ile teşvik edilen bu sonsuz bir iyilik kapısı olan vakıflar, Anadolu’da kurumsallaşmış hale geldiler. İslam düşüncesinin söyleminden eğleme geçtiği bir durumdur vakıflar. Vakıflar insanlara hizmet etmeyi iyilik etmeyi öğreten bir kavramdır. Bizler vakfın insan hayatının her noktasına nüfus ettiğini görüyoruz. Sadece Allah rızasını kazanmak için hayvanlara bakım sağlayan, mahallenin borcunu ödeyen, hastaları ücretsiz tedavi eden, öksüz ve yetimleri evlendiren, yolları temizleyen birçok vakıf kurulmuştur medeniyetimizde. Özellikle Ramazan aylarında artan bir irfan kültürüne sahiptir ve Ramazan ayı vakıfların bir sembolü haline gelmiştir. Bu Ramazan’da Karaman vakıflarımızın yoğun çalışmaları olmuştur, biz bu anlamda vakıflarımıza yapmış oldukları faaliyetlerden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Ormanlı ayrıca Vakıflar Genel Müdürlüğünün ülke çapında vakıflarla ilgili faaliyetleri anlatabilmek için iftar düzenlendiğini, Karaman’da da bölge müdürlüğü olarak yardımda bulundukları 200 aileye iftar verdiklerini söyledi.

Programın son bölümünde ise yardıma ihtiyacı olan ailelere tahinli pide verildi.