Karaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda Yazar ve Tv program sunucusu Cansu Canan Özgen ve Tarihçi Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, Orta Asya'dan günümüze Türklerin tarih serüveni ve tarihte Karamanoğulları konularını konuştular.

Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Karamanlıların ilgisi yoğun oldu. İkinci bölümü soru-cevap şeklinde planlanan programda vatandaşlar, ünlü tarihçiye sorularını yönelttiler. Genel Türk tarihi ve Karamanoğuları'nın tarihteki önemi hakkında sorulan sorulara yanıt veren Tarihçi Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, Karamanoğulları'nın Türk tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunu anlattı.

Programın sonunda katılımları için ünlü sunucu Cansu Canan Özgen ve Tarihçi Prof. Dr. Ahmet Taşağıl'a teşekkür eden Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, yaptığı konuşmada; Karamanoğulları'nın Orta Asya'dan Anadolu'ya, Anadolu'dan Balkanlara kadar her yerde izlerinin görüldüğünü söyledi. Karaman belediyesi'nin bu tür etkinlikleri halkla buluşturmaya devam edeceğini de belirten Başkan Çalışkan, Cansu Canan Özgen ve Prof. Dr. Ahmet Taşağıl'a günün anısına çiçek ve plaket taktim etti.