Konuyla ilgili olarak sendika tarafından yapılan açıklamada:

“Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı işyerlerinde çalışan 26 bin sosyal hizmet işçisinin ücretleri yeni asgari ücretin altında kaldı. Artan enflasyon ve yeni asgari ücret rakamından etkilenen sosyal hizmet işçilerinin ücretleri için yetkili sendika Öz Sağlık-İş, toplu sözleşme taleplerini revize etti.

Konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı adına toplu sözleşme masasına oturan işveren sendikası  TÜHİS’e yeni taleplerin iletildiğini, sendikanın taleplerinin  TÜHİS ile  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında yapılacak bir çalışma ile yeniden değerlendirileceğini söyledi.

Sert yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Hepimizin yakından bildiği gibi son aylarda gerçekleşen yüksek enflasyon ve açıklanan yeni asgari ücretten dolayı özellikle sosyal hizmet çalışanlarının almış oldukları ücretlerin tamamı asgari ücretin altında kalmıştır.

Çalışan kesimlerin her biri için neredeyse ayrı ayrı yeniden düzenlenen ücret artışları karşısında sosyal hizmet çalışanlarımız şu an mağdur durumda.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda çalışan 26 bin sosyal hizmet işçisi adına İşveren Sendikası TÜHİS ile yeni dönem toplu  iş sözleşmesi müzakerelerimiz devam ediyor. Sendika olarak yeni gelişen bu durum karşısında sosyal hizmet işçisi adına masaya sunduğumuz taleplerimizi revize ettik. Hem idari, hem sosyal, hem de mali haklar açısından sosyal hizmet çalışanlarının insan onuruna yaraşır bir ücret ve haklara ulaşabilmesi adına yürüttüğümüz mücadeleyi müzakere masasına da var gücümüzle yansıtıyoruz.

Ayrıca genel manada tüm mağduriyetlerin giderilmesi konusunda Kamu Çerçeve Protokolü’ne Ek Protokol yapılması yönündeki görüş ve talebimiz de olumlu bir seyir izliyor.

Yeni taleplerimize ilişkin olarak TÜHİS ile gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde belirli bir mesafe kat ettik. Konunun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Prof. Dr. Vedat Bilgin ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Derya Yanık ve ilgili bürokratlar nezdinde takibini sürdürüyoruz.

Pandemi döneminde canlarını dişlerine takarak karantinalı nöbetlerle günlerce haftalarca ailelerinden uzakta görev yapan sosyal hizmet çalışanlarımızın mağdur edilmeyeceğine inanıyoruz.

Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımıza da çağrıda bulunuyoruz. Yaşlılarımıza, engellilerimize, korunmaya muhtaç kadın ve çocuklarımıza kısacası toplumun dezavantajlı kesimlerine hizmet veren, şefkat gösteren, merhamet ve vicdanı ile hizmet eden sosyal hizmet işçilerinin mağdur olmasına izin vermeyeceğinize olan inancımız tamdır. Sosyal hizmet çalışanları da sizden müjde bekliyor” ifadelerine yer verildi.