Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası nedeniyle “Özel Eğitim Bahar Şenliği” düzenlendi. “Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok” sloganı ile Türk Dünyası Kültür Parkında düzenlenen “Özel Eğitim Bahar Şenliği” açılış programı ile başladı.

Açılış programında bir konuşma yapan Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan,  “Görme, işitme ve konuşma engelleri ile ortopedik, zekâ ve ruhsal rahatsızlıklar sebebiyle engelli kardeşlerimizin hayatlarını devam ettirmede yaşanan sıkıntılarına dikkat çekerek toplumun bilinç düzeyini daha da artırmaya dönük hafta boyunca çeşitli etkinlikler yapılıyor.

Devletimizin imkânlarıyla her geçen gün daha da artan engellilerimize ve ailelerimize verilen destekler, eğitimin her alanında artarak devam ediyor. Gerek evde eğitim, gerek özel eğitim alanındaki uygulamalarla bireysel eğitimler, aile eğitimleri, sportif ve fiziksel aktivitelerle bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Her birimizin engelli adayı olduğu dünyada, hiçbir farklılık gönülden gönle dostluk, sevgi, kardeşlik üzerine kurulacak dünyanın en kuvvetli bağlarına engel olamaz.  Engelli kardeşlerimize duyulan güven ve tanınan fırsatlarla ne büyük başarıların elde edildiğine, çok kıymetli sonuçlara ulaşıldığına birçok kez şahit olduk. Bu yolda en büyük destekçiler, ilk öğretmen anneler başta olmak üzere fedakâr ailelerimize, tüm özel eğitim çalışanlarımıza, eğitimcilerimize, sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Bu düşüncelerle, engelli kardeşlerimizin sorunlarına dikkat çekilmesi ve toplumda ihtiyaç duyulan farkındalıklar için Engelliler Haftası’nın çok önemli olduğunu ifade ediyor, ilimiz eğitim öğretim faaliyetlerinde desteklerini her daim yanımızda bulduğumuz, bu programın hazırlanmasında da yine destekleri olan Duru Bulgur’a, BİFA’ya ve Yunus Emre Kültür Vakfına, ayrıca özverili çalışmalarından dolayı Rehberlik ve Araştırma Merkezi ve özel eğitim çalışanlarımıza teşekkür eder sevgi ve muhabbetlerimi sunarım” dedi.

Özel eğitim gören çocuklar ve aileleriyle Engelliler Haftasını kutladıklarını söyleyen Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık ise, “Özel eğitim gören çocuklarımızı aileleriyle birlikte bu güzel günü kutluyoruz. Onlarla birlikte çeşitli etkinlikler yapıyoruz, kaynaşıyoruz çok güzel bir gün yaşıyoruz. Ben bu etkinliği düzenleyen başta İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze ve tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Bu etkinliklere yıl içerisinde devam edeceğiz” dedi.

Açılış konuşmasının ardından şenlik farklı spor etkinlikleriyle devam etti. Katılımcılara verilen ikramlarla birlikte özel öğrenciler canlı müziğin keyfini çıkardı. Canlı müzik sonrasında ise etkinlikler uçurma şenliği ile sona erdi.

Düzenlenen etkinliğe, Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı Mustafa Çetinkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan daire müdürleri, valiler ve özel öğrenciler katıldı.