Karaman RAM’dan yapılan açıklamada;

 “Okullarımızda eğitim gören öğrencilerimizin daha sağlıklı eğitim görmeleri ve okullarımızda görev yapan öğretmenlerimizin özel gereksinimli öğrencilerimizin eğitimlerinde karşılaştıkları sorunları en aza indirmek amacıyla  “Özel Öğrencimin Farkındayım” Projesi kapsamında 5-15 Eylül 2017 tarihlerinde Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde görevli öğretmenlerimiz tarafından ilimiz merkezindeki okullarımızda görev yapan toplam 1176 öğretmenimize, destek eğitim odaları, kaynaştırma eğitimleri, BEP hazırlama, eğitsel değerlendirme ve tanılamada karşılaşılan sorunların çözümü için bilgilendirme eğitimleri gerçekleştirilmiştir.

Özel Eğitim: Farklı ve özel çocuklara sunulan, yetenekleri doğrultusunda kapasitelerinin en üst düzeye çıkmasını sağlayan, yetersizliğin engele dönüşmesini önleyen, engelli bireyi kendine yeterli hale getirerek toplumla kaynaşmasını sağlayan eğitim olarak tanımlanmaktadır.

“Özel Öğrencimin Farkındayım” Projesi kapsamında topluma ışık ve rehber olan öğretmenlerimizin bilgi ve farkındalık düzeylerini arttırmak, özel eğitime ihtiyacı olan özel ve farklı çocukların dünyasını süsleyen sihirli dokunuşların öğretmenlerin bakış açısından geçtiğini belirtmektir.

Seminerlerde: Özel çocuklarımızın bireysel performans ve ihtiyaçlarına göre tasarlanan BEP çalışmasının yapılması, uygulama aşaması ve uyarlanabilme özelliği üzerinde durulmuş seminerler soru-cevap şeklinde devam etmiştir. BEP çalışmasının gerek çocuk, gerek öğretmen, gerekse aile için bir ‘yol haritası’ olma özelliği belirtilmiştir.

Özel Eğitime ihtiyacı bireylerin eğitim ve öğretimlerini normal gelişim gösteren akranları ile birlikte normal sınıflarda sürdürme esasına dayanan destek hizmetlerinin sağlandığı kaynaştırma eğitiminin (entegrasyon) amacı; faydaları, gerekliliği hakkında konuşulmuş, kaynaştırma uygulamasının geldiği nokta il düzeyinde değerlendirilmiştir. Kaynaştırma uygulamasında özel öğrenciyi ‘en az sınırlandırılmış eğitim ortamında’(olabildiğince akran yaş grubuyla beraber eğitim) topluma uyum sürecini hızlandırmak amacı üzerinde durulmuştur.

Seminerlerde ayrıca; eğitsel değerlendirme ve tanılama süreci, öğrenci değerlendirmeye gelirken gerekli belgelerin neler olduğu, okullarımızın hangi belgeleri hazırlayacağı, bireysel gelişim raporlarının nasıl doldurulacağı, Özel Eğitim Hizmetleri Kurulu, Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu, BEP Birimi ve Rehberlik Hizmetleri Yürütme Komisyonlarının kimlerden oluştuğu ve hangi görevleri yerine getirdikleri, destek eğitim odaları ve evde eğitim hakkında öğretmenlerimiz bilgilendirilmiştir.

Özel eğitim uygulamaların yasal dayanaklarından bahsedilmiş, Eğitsel değerlendirme ve tanılama, yönlendirme ve yerleştirme kararlarına itirazların; yine İl Özel Eğitim Hizmetleri Kuruluna belli süreler dikkate alınarak yapıla bilineceği ve özel eğitimin içinde yaşanılan problemler ve çözüm yolları da beyin fırtınası yoluyla anlatılmıştır.”

KARAMAN RAM olarak;  bu amaçlarla özel çocuklar için toplumsal yardımlaşma ve işbirliği ilkesiyle hareket değerli idarecilerimize ve öğretmenlerimize “EĞİTİMDE KAYBEDİLECEK FERT YOKTUR” anlayışı adına teşekkür ederiz.