Okul Müdürü Ahmet Onuralp, “Özel Karadağ Anadolu Lisesi’nin başarılarına bir yenisini daha eklediğini belirterek, okulumuzun ve öğrencilerimizin başarıları bize onur ve mutluluk veriyor. Öğrencilerimizin başarıları biz öğretmenleri daha çok çalışmak için teşvik edici olmaktadır” dedi.

Özel Karadağ Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ekin Doğa Ercan TÜBİTAK Kayseri Bölgesi proje yarışmasında fizik alanında proje çalışması yapmış ve yapmış olduğu başarılı çalışma Ercan’a bölge birinciliği getirdi. Ercan, projesi ile Antalya’ da yapılacak olan Türkiye çapındaki proje yarışmasına katılacak.

Fizik Öğretmeni Mustafa Önder Deniz’ in danışmanı olduğu Ekin Doğa Ercan ‘’Elektronik Cihazlarda Yeni Nesil Soğutma Sistemleri’’ konulu projesi ile bu dereceye layık görüldü. Bu proje ile elektronik cihazların ısınma probleminin ve bataryaların pillerinin devre dışı kalmasının önlenmesi hedefleniyor.

Okul Müdürü Onuralp; “Öğrencimizin bu başarısı bize özgür ve bilimsel düşünme ile yeni imkânlar ve uygun ortamlar sağlandığında gençlerimizin yeni buluşlara ve yeni ufuklara yöneleceğini göstermektedir. Gençlerimizin bilimsel düşünme ve teknolojik gelişmelere uzak kalmamaları için bu ortamlar sağlanmalı ve gençlerimizin de bu imkânları ülkemizin geleceği adına en güzel şekilde değerlendirmeliler. Öğrencimizin başarısı Atatürk’ün ‘’Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz. Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın (kültürün) müspet fikirlerini veriniz. İstikbalin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız. Hür fikirler tatbik (uygulama) mevkiine konduğu vakit Türk milleti yükselecektir.’’ deyişine tam da uymaktadır. Danışman öğretmenimizi ve proje üreten öğrencimiz Ekin Doğa Ercan’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını bekliyorum. İnşallah Antalya’ dan da derece ile dönmesini bekliyorum.” dedi.