2 Nisan, Birleşmiş Milletler tarafından otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir.

Karaman’da 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’ne dikkat çekmek amacıyla resim ve müzik atölye çalışmaları düzenlendi. Karaman Rehberlik Araştırma Merkezi ile Master Sanat Akademisi ortaklığında düzenlenen etkinlikte İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, özel çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi.

Asaf Gedikli, Mehmet Gök, Defne Sak, Metehan Sak, Deniz Canmaya ve Gülde Yıldız ile birlikte resim çizip onlarla sohbet eden İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, yapılan etkinliklerde öğrencilerle keyifli anlar yaşadılar.

Resim etkinliği sonrasında müzik atölyesinde piyano başına geçen Gülde Yıldız, davetlilere hünerlerini sergileyerek kulakların pasını sildi.

Düzenlenen programa, Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Önder Demirkollu, Karaman Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Yaşar Göktepe de katıldı.

Düzenlenen etkinlik İl Millî Eğitim Müdürü Çalışkan’ın öğrencilere hediye vermesi ve günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.