Şeker, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili ve en önemli araçlarından birisi olan basın, demokrasinin ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsuru olup, demokrasinin güçlenmesine ve gelişmesine çok önemli katkı sağlamaktadır.

Değerli basın mensuplarımız, yaşanan olaylar ve gelişmeler ile ilgili olarak basın etik ilkeleri çerçevesinde halkımızın doğru ve tarafsız bir şekilde bilgilendirilmesi, yapılan yanlışlıkları, aksaklıkları ve güzel işleri ortaya koyarak toplumun aydınlatılması ve olumsuzlukları sorgulayarak kamu yararını ilgilendiren konularda kamuoyu oluşturulması gibi çok önemli bir görevi ifa etmektedirler.

15 Temmuz hain darbe girişiminin engellenmesinde demokrasimiz için basının ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlaşılmıştır. Basın mensuplarımızın gelişmeler ile ilgili an be an vatandaşlarımızı bilgilendirmesi, Sayın Cumhurbaşkanımızın vatandaşlarımızın sokağa çıkması konusunda yaptığı çağrının vatandaşlarımıza anında ulaştırılması, tüm açıklamaların ve gelişmelerin vatandaşlarımız ile sağlıklı bir şekilde anında paylaşılması, darbe girişimi karşısında basın mensuplarımızın takdire şayan özverili çalışmaları ve Milletimizin demokrasiye sahip çıkarak darbeye karşı kararlı duruşu ile 15 Temmuz hain darbe girişimi engellenmiştir. Bu vesile ile bir kez daha yerel ve ulusal basın mensuplarımıza bu takdire şayan özverili çalışmalarından dolayı en içten şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca ilimizdeki ve bölgemizdeki yaşanan olaylardan ve meydana gelen gelişmelerden an be an haberdar olmamızı sağlayan değerli yerel basınımıza da ayrıca şükranlarımı sunuyorum.
Bu duygu ve düşünceler ile tüm basın mensuplarımızın, “Çalışan Gazeteciler Günü”nü tebrik ediyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın mensuplarımızı rahmetle anıyor, tüm basın çalışanlarına en kalbi duygularımla sevgi ve selamlarımı sunuyorum." dedi.