Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, 2013 yılında kentte bulunan tüm park ve bahçelerin güneş enerjisinden üretilecek enerji ile aydınlatılacağını bildirdi.

Başkan Uğurlu, yaptığı yazılı açıklamada güneş enerjisinin günümüzde enerji sektörünün en yeni gözdesi olduğunu belirtti.

Karaman belediyesi olarak elektrik faturalarını en aza indirgemek ve bitmez kaynaktan faydalanabilmek için bir proje hazırladıklarını ifade eden Uğurlu, şunları kaydetti:
''Park ve bahçelerimizin aydınlatılması için kullanılan elektrik enerjisinin belediyemiz bütçesine hatırı sayılır bir yükü var. Park ve bahçelerin Güneş enerjisinden üretilen elektrik ile aydınlatılması için araştırmalar yaptık. Yurt içinde ve yurt dışında bu tür uygulamaların yapıldığı yerleri gezdik. Bir proje hazırladık. Bu projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunduk. Onaylanmasını bekliyoruz. Onaydan çıkar çıkmaz çalışmalar başlayacak. İnşallah 2013 yılında park ve bahçelerimiz güneş enerjisinden üretilen elektrik enerjisi ile aydınlatılacak. Bu uygulamadan yaptığımız tasarrufla da daha başka hizmetler üretme fırsatı bulacağız.'' dedi.